Companii

Octavian Radu vede semne pozitive in curierat dupa ce a concediat 400 de oameni si a renuntat la 160 de masini

19.08.2009, 17:30 43

Compania de curierat TCE Logistica, parte a grupului RTC Holding, controlat de Octavian Radu, a incheiat primele sase luni cu o cifra de afaceri de 9 milioane de euro, in crestere cu 39% fata de cea de anul trecut.

"Cand vorbim de aceasta crestere procentuala, trebuie sa tinem cont de faptul ca TCE avea in primul semestru anul trecut alta structura, alte linii de business si alti clienti", a declarat Sorin Sofian, directorul general al companiei de curierat TCE Logistica, care a avut anul trecut venituri de 17,5 milioane de euro. Aceasta cifra pozitioneaza compania intre primii cinci curieri de pe piata, alaturi de Fan Courier Express, TNT, Cargus si DHL. Anul trecut compania TCE Logistica a achizitionat brandul Curiero si a realizat un schimb de actiuni cu firma de curierat intern, preluand angajatii, flota si clientii acesteia.

TCE Logistica a dat afara din decembrie anul trecut pana in mai 400 de oameni, ajungand la 1.400 de angajati. De asemenea, a renuntat la 150 de vehicule, dintr-un total de 600, pentru operationalizarea costurilor. "Acum incepem sa simtim pozitiv, in termeni financiari, rezultatul tuturor masurilor de combatere a crizei luate de la inceputul anului pana acum, cat si pe cele ale negocierilor purtate pe linia incheierii unor contracte importante cu clienti mari", spune Sofian, care a mai adaugat ca nu s-au mai facut restructurari in companie.

In primele sase luni din acest an compania a realizat un volum de peste 2,5 milioane de transporturi, cu o medie de 15.000 expedieri/zi, din care cea mai mare pondere, de 70%, a fost detinuta de colete.

"Din punct de vedere strict al volumelor efectuate compania a inregistrat o crestere cu 62% in primul semestru fata de aceeasi perioada a anului trecut."

Operatorul de curierat si-a definit de la inceputul anului gama de servicii oferite, structurata de sapte linii de business, respectiv cea a serviciilor postale nationale, curierat express national si cel cu livrare in maxim sase ore, servicii de cargo, casa de expeditii, servicii de depozitare si de merchandising.

"Piata locala de transporturi a fost afectata in acest an de prezenta crizei, resimtind din plin scaderile de productie si de tranzactii inregistrate in diverse domenii. Trebuie sa avem in vedere ca sfarsitul anului atrage de fiecare data o oarecare dinamizare a industriei, ce antreneaza o sporire a volumelor transportate si a pietei de transport si logistica. De aceea asteptam ca si in acest sfarsit de an sa avem o crestere a activitatii derulate, comparativ insa cu restul acestui an si nu cu anii anteriori."

Sofian mai spune ca inca se mai practica de catre unii jucatori din piata preturi mai mici decat costurile pentru atragerea clientilor, insa in timp piata va sedimenta toate structurile si va duce la o asezare a preturilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO