Companii

Oil Terminal, despre terminalul de bitum din portul Constanţa: Vrem să fim pe o piaţă de interes strategic

Oil Terminal, despre terminalul de bitum din portul...

Autor: Roxana Petrescu

15.01.2024, 00:07 2579

Bitumul, un produs rezultat din prelucrarea petrolului, este folosit mai ales pentru lucrările rutiere, unde are rolul de liant pentru asfalt. România, de exemplu, are un singur producător intern de bitum, Rompetrol Rafinare, dar nevoile interne şi cele care vor veni ca urmare a procesului de reconstrucţie a Ucrainei creează o oportunitate interesantă pentru activităţile de comerţ cu bitum. În acest context, Oil Terminal, operatorul portuar deţinut de statul român, vrea să facă o investiţe, dar cum nu are resurse proprii suficiente, încearcă să atragă investitori.

„Oportunitatea acestei investiţii este dată de necesitatea stringentă a creşterii numărului de posibilităţi de primire via mare a acestui produs (bitum). La data prezentă, în portul Constanţa există un singur operator portuar care poate opera acest produs.  Totodată, Oil Terminal, companie de interes strategic a statului român, îşi propune să îşi diversifice portofoliul de produse petroliere manipulate şi să fie prezent pe o piaţă care poate reprezenta un interes strategic în actuala con­junctură geopolitică zonală“, au declarat reprezentanţii Oil Terminal. Cine este interesat de acest proiect? Traderi globali, care manipulează petrol rusesc, companii cunoscute, cum e cazul OMV Petrom, dar şi firme no name.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO