Companii

Olandezii de la Photon Energy şi-au dublat portofoliul de proiecte solare din România

Olandezii de la Photon Energy şi-au dublat portofoliul...

Autor: Roxana Petrescu

19.11.2021, 12:30 215

La finalul primelor nouă luni din 2021, Photon Energy avea în diferite stadii de dezvoltare un portofoliu de proiecte de circa 218 MW. Nivelul este aproape dublu faţă de capacitatea de 117 MW de la începutul anului şi oglindeşte efevescenţa din sectorul energiei verzi prin care trece România.

„Doar anul acesta am putut să ne extindem portofoliul de proiecte în dezvoltare până la 439 MW în Ungaria, Polonia şi România (circa 240 MW fiind adăugaţi din decembrie 2020) şi am demarat construcţia proiectelor din Ungaria“, se arată în rapoartele financiare ale companiei.

În cazul în care se vor realiza, investiţiile în cei 218 MW s-ar ridica la circa 130 de milioane de euro. Modelul de business al Photon Energy este de a dezvolta aceste proiecte, dar nu şi de a le menţine pe toate în portofoliu, cea mai mare parte fiind vândută către alţi investitori. Pe plan local, de exemplu, Photon Energy este activă doar în zona de mentenanţă, având grijă de proiecte solare de 15 MW, după cum arată datele companiei. Firma este însă prezentă în regiune cu investiţii în Cehia, Slovacia sau Ungaria. Tot din datele companiei reiese faptul că o bună parte din proiectele avute în vedere pentru România sunt în faze incipiente de dezvoltare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO