Companii

One United vrea să doneze un spaţiu în birourile One Cotroceni Park, pentru mutarea elevilor şcolii I.G. Duca, încadrată la risc seismic, pe durata consolidării

One United vrea să doneze un spaţiu în birourile One...

Autor: Bogdan Alecu

19.03.2023, 00:05 7855

Şcoala Gimnazială I.G. Duca s-ar putea muta din toamnă în proiectul de birouri One Co­troceni Park de la staţia de metrou Aca­de­miei, pe o perioadă de doi ani, timp în care clă­direa actuală, încadrată la risc seismic de gradul al doilea, va fi consolidată şi mo­dernizată.

„Suntem  în discuţii să mutăm elevii şcolii I.G. Duca în proiectul One Cotroceni Park, dar momentan mai sunt elemente procedurale care trebuie parcurse pentru ca acest lucru să se întâmple“, a explicat Andrei Diaconescu, cofondator al One United Properties.

În cazul în care se va aproba, dezvoltatorul va pune la dispoziţie şcolii o suprafaţă de 1.390 mp pe o perioadă de doi ani, cu titlu gratuit, fără a încasa chirie. În One Cotroceni Park chiria este de circa 15 euro/mp/lună, astfel încât şcoala economiseşte peste 500.000 de euro. În plus, tot One United va dona pentru amenajarea spaţiilor încă 350.000 de euro, iar mobilierul va fi mutat de şcoală.

Procedura prin care o şcoală este consolidată cere ca elevii să fie mutaţi într-o clădire aflată la cel mult 500 de metri de clădirea curentă, iar elevii nu au în acest moment o alternativă care să permită mutarea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO