Companii

Opt firme, in cursa pentru lichidarea Tractorul

26.04.2007, 19:17 21

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a primit, pana ieri, la termenul limita, opt oferte din partea unor firme din Romania la licitatia organizata pentru desemnarea lichidatorului uzinei Tractorul Brasov, au declarat surse din institutie.
Ofertantii sunt Siomax Targu-Jiu, Casa de Insolventa Transilvania Cluj-Napoca, Musat & Asociatii Casa de Insolventa Bucuresti, Consultor Active Bucuresti, Maestro Constanta, Casa de Insolventa Moldova Iasi, BNP Consult Craiova si RVA Insolvency Specialists Bucuresti. Ulterior, AVAS a confirmat informatiile privind ofertantii printr-un comunicat.
"Documentele de participare la licitatie, care atesta indeplinirea criteriilor de precalificare, depuse conform anuntului de vanzare si a cerintelor incluse in caietul de sarcini, s-au deschis astazi, 25 aprilie, in prezenta tuturor ofertantilor si s-au contrasemnat de catre fiecare ofertant in parte, fara ca acestia sa ia cunostinta de continutul documentelor", potrivit institutiei.
AVAS mentioneaza ca, dupa analiza documentelor de precalificare, vor fi deschise joi - in cazul ofertantilor care indeplinesc criteriile - plicurile continand ofertele finale. Institutia aminteste ca valoarea preliminata a activelor imobilizate ale Tractorul se ridica, la 31 decembrie 2006, la 156,59 mil. lei (46 mil. euro), iar valoarea preliminata a datoriilor totale este de 793,76 mil. lei (233,4 mil. euro).
Criteriile de desemnare a castigatorului vizeaza o cota de comision cat mai mica si o perioada cat mai scurta pentru valorificarea activelor Tractorul. Compania a fost inchisa la inceputul acestei saptamani odata cu disponibilizarea a 1.800 de salariati din peste 1.900 de persoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO