Companii

Oracle a închiriat 40% din Nusco Tower şi îşi consolidează „cartierul general“ din zona Floreasca

Oracle a închiriat 40% din Nusco Tower şi îşi consolidează „cartierul general“ din zona Floreasca
01.08.2010, 23:55 836

Americanii de la Oracle continuă expansiunea pe piaţa locală şiau ajuns să aibă închiriate spaţii de birouri cu o suprafaţă decirca 21.000 de metri pătraţi în trei clădiri diferite situate lacâteva zeci de metri distanţă una de alta, în apropierea staţiei demetrou Aurel Vlaicu, care ar putea deveni cunoscută drept "Piaţaturnurilor Oracle".
Gigantul IT, care în România are 1.300 de angajaţi şi afaceri de 70de milioane de euro, a reuşit în 2005 să schimbe numele clădiriiFloreasca Tower în Oracle Tower după ce a închiriat cea mai mareparte a spaţiilor construite în clădirea deţinută acum de cătreaustriecii de la Uniqa.
Ulterior, americanii au devenit anul trecut unul dintre cei maimari chiriaşi ai proiectului Floreasca Business Park, pentru caluna trecută să mai semneze un contract pentru închirierea unuispaţiu de 7.000 de metri pătraţi în Nusco Tower, care va devenifuncţional în toamna acestui an.

Una dintre cele mai importante tranzacţii de închirieredin acest an
"Oracle a fost primul chiriaş din Oracle Tower şi prima companieorientată spre zona Floreasca - Barbu Văcărescu, cea mai căutatăzonă de birouri în prezent. A doua tranzacţie realizată de ei afost închirierea unei suprafeţe de 7.314 metri pătraţi pe CaleaFloreasca, la nu­mărul 169 (Floreasca Business Park - n. red.),unde sunt, de asemenea, un chiriaş major. Mai mult, prin extindereaactivităţii în Nusco Tower, una dintre cele mai importante clădiride clasa A livrate în acest an, Oracle şi-a întărit poziţia înzonă", explică Horaţiu Florescu, preşedintele firmei de consultanţăimobiliară The Advisers Knight Frank, care a asistat Oracle.
Aceasta este una dintre cele mai mari tranzacţii de închirieresemnate în acest an pe piaţa birourilor din Bucureşti, valoareacontractului fiind estimată la circa 1,5 milioane de euroanual.
În acelaşi timp, Oracle şi-a prelungit pentru cinci ani şicontractul din Oracle Tower, suprafaţa pentru care au fost semnatecele două contracte ridicându-se la 14.000 de metri pătraţi.

Firmele din IT rămân focalizate peRomânia
Oracle este primul chiriaş anunţat oficial în clădirea Nusco Tower,finalizată de italienii de la Nusco în urma unei investiţii de 50de milioane de euro. Imobilul de 18 etaje este în curs definalizare, are o suprafaţă închiriabilă de 17.000 de metri pătraţişi a fost finanţat de către UniCredit Ţiriac Bank, care a oferitdezvoltatorilor un credit de 35,7 milioane de euro.
Firmele din zona IT continuă să mizeze pe România, în condiţiile încare, în ciuda crizei, operaţiunile locale au rămas profitabile şianul trecut. Pe lângă vânzarea de soluţii IT (soft, servicii),Oracle are în România un business puternic şi pe segmentulserviciilor de exter­nalizare. Cumulat, trei dintre giganţiimondiali din lumea IT - HP, IBM şi Oracle - au înregistrat anultrecut afaceri de 170 de mi­lioane de euro şi un profit de aproape20 de milioane de euro.


Ce spaţii a închiriat Oracle în Bucureşti

Clădire: Nusco Tower
Investiţie: 50 mil. euro
Proprietar: Grupo Nusco
Spaţiu închiriat de Oracle: 7.000 mp
Finalizare: 2010

Clădire: Floreasca Business Park
Investiţie: 75 mil. euro
Proprietar: Portland Trust
Spaţiu închiriat de Oracle: 7.314 mp
Finalizare: 2009

Clădire: Oracle Tower
Investiţie: 11,7 mil. euro
Proprietar: Uniqa
Spaţiu închiriat de Oracle: 7.137 mp
Finalizare: 2006

Surse: ZF şi The Advisers Knight Frank

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO