Companii

Panglică tăiată pe final de an: Centura de 12 km a Caransebeşului a fost deschisă circulaţiei. Vezi aici cum arată

Autor: Andreea Neferu

22.12.2011, 14:11 2088

Ministerul Transporturilor a deschis astăzi circulaţiei varianta de ocolire a oraşului Caransebeş. Şoseaua, cu o lungime de 12 kilometri, a fost construită de firma spaniolă Copisa Constructora Piraneica, valoarea contractului ridicându-se la 30,2 milioane de euro.

"Punerea în funcţiune a variantei de ocolire Caransebeş este extrem de importantă pentru fluidizarea DN 6 care devine tot mai mult o alternativă la traversarea Văii Oltului pentru ieşirea din ţară. Deschiderea centurii Caransebeş vine după un an de eforturi extraordinare, având în vedere că la începutul acestui an stadiul fizic era de doar 30%, iar lucrările au fost cele mai complexe raportat la celelalte obiective din zonă", a declarat Alexandru Nazare, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor.

Pe traseul centurii Carsanbeşului sunt prevăzute 10 poduri, pasaje şi viaducte, fiind traversate râurile Sebeş si Timiş, căile ferate CF 917 şi CF 900, drumul naţional DN 68, pârâurile Potoc şi Zlagna, precum şi mai multe văi, 30 de podeţe, 4 noduri, 5 intersecţii amenajate în formă de sensuri giratorii şi un centru de întreţinere.

Lucrările au fost finanţate de Uniunea Europeană şi de guvernul României.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO