Pariu de 5 milioane de euro: Investitorii olandezi au început lucrările la cunoscutul Magazin Bucureşti

4 sep 2018 Autor: Cristina Rosca

Magazinul Bucureşti din inima Capitalei urmează a fi readus la viaţă până în toamna anului viitor, lucrările de demolare şi reconstrucţie demarând ieri. Investiţia actuală este de circa 5 mil. euro, sumă care se adaugă celor peste 4 mil. euro plătite pentru preluarea clădirii.

„La interior vom demola mare parte din clădire şi o vom reconstrui. Va fi o clădire nouă, dar cu o faţadă identică cu cea iniţială“, spune Radu Moldoveanu, reprezentantul acţionarilor olandezi.

Sub noua structură, clădirea va avea un subsol care va avea parţial destinaţie comercială, parterul şi primele trei etaje vor fi destinate tot comercialului, etajele 4 şi 5 vor fi pentru birouri, iar ultimul va fi închiriat unui operator de restaurante sau baruri.

„Vrem ca această clădire să aibă în special destinaţie comercială, aşa cum a fost şi istoric. De fapt, magazinul Bucureşti este format din două clădiri identice, una construită în 1929 şi o alta cu zece ani mai tânără.“

Magazinul a func­ţionat, spune Radu Mol­doveanu, până acum circa un deceniu. Actualii acţionari au cumpărat clădirea acum mai bine de patru ani de la moştenitorii familiei Bunescu.

Antreprenorii care au preluat clădirea ce a găzduit iconicul centru comercial Magazinul Bucureşti sunt unii dintre cei mai mari proprietari de spaţii comerciale din centrul istoric al capitalei, ei deţinând 15 clădiri cu o suprafaţă totală de 16.000 mp.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.09.2018

 
Cuvinte cheie:
Investitorii olandezi
, Magazin Bucuresti
, cladiri
, reconstructie
, magazin
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide