Companii

Pasmatex mareste ponderea exporturilor

Pasmatex mareste ponderea exporturilor

Maria Grapini, directorul general al Pasmatex

10.11.2006, 17:47 48

Producatorul de textile si articole de pasmanterie Pasmatex din Timisoara a anuntat deschiderea unui nou punct de lucru in localitatea Periam din judetul Timis.
"Investitia in noul punct de lucru se ridica la aproximativ 50.000 de euro. Acest punct de productie este destinat realizarii de confectii", a declarat Maria Grapini, directorul general al Pasmatex. Pasmatex si-a relocat in acest an productia din centrul Timisoarei langa parcul industrial si tehnologic din oras.
"In afara de inaugurarea din aceasta vara a reprezentantei din Bucuresti, in ultimul an am amenajat un magazin de profil in Baia Mare, pe care intentionam sa-l cumparam si un magazin de prezentare propriu pentru confectii in Timisoara", a mai adaugat Grapini.
Compania a inregistrat in primele noua luni din acest an o cifra de afaceri de 3,6 milioane de euro, in crestere cu 11,2% fata de aceeasi perioada a anului precedent. Grapini estimeaza ca pana la sfarsitul anului, grupul va inregistra o cifra de afaceri de peste 5 milioane de euro.
Exporturile au o pondere de 45,5% in cifra de afaceri totala a grupului.
"Ponderea exporturilor este in crestere fata de anii precedenti datorita restrangerii sau diminuarii cererii acestora la intern odata cu patrunderea pe piata a produselor fabricate in China", declara Grapini.
Produsele grupului se adreseaza producatorilor si comerciantilor de imbracaminte, mobila, articole tehnice si industriale. "Pentru produsele de pasmanterie colaboram, in afara clientilor din tara, si cu firme din Europa, ca de exemplu Ikea din Suedia sau Martin Pliester din Germania", a mai spus Grapini.
Compania se axeaza in proportie de 47,8% pe productia articolelor de pasmanterie (panglici, benzi elastice), un procent de 43,7% din cifra de afaceri fiind reprezentat de confectiile textile. Compania a fost infiintata in 1919 si transformata in societate pe actiuni cu numele Pasmatex in 1990.
Industria textila din Romania s-a confruntat anul trecut cu probleme, afacerile unora dintre jucatori ajungand chiar la faliment. Industria de textile, care ruleaza 9,5 miliarde de euro, este invadata de importurile din Asia, concurenta acerba venita din partea firmelor din Asia putand sa reduca vanzarile cu circa 2 miliarde de euro pe an pana in 2010.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO