Companii

Patriciu are primul chirias in Cubic Center: firma lui de "chioscuri pe roti"

Patriciu are primul chirias in Cubic Center: firma lui de „chioscuri pe roti”
29.03.2010, 23:10 1135

Firma Mic.Ro Retail, controlata de omul de afaceri DinuPatriciu, este primul chirias al cladirii de birouri Cubic Centerdin Pipera, unde a inchiriat trei din cele 12 etaje ale imobiluluidetinut tot de fostul proprietar al grupului Rompetrol, prinintermediul fondului de investitii Black Sea Global Properties(BSGP).
"Am inchiriat primele trei etaje din Cubic Center, dar nu pot spunenumele chiriasilor. Vom avea un comunicat de presa in urmatoarelezile", a declarat pentru ZF Mark Owen, property director in cadrulfirmei Black Sea Global, care se ocupa de administrareaportofoliului imobiliar achizitionat odata cu fondul britanic deinvestitii Fabian.
Personalul administrativ al imobilului spune insa ca la doua etajeau inceput deja sa lucreze angajatii firmei Mic.Ro Retail,infiintata in urma cu cinci luni de catre Dinu Patriciu si condusade catre Eric Kish, unul dintre primii angajati ai miliardaruluidin grupul Rompetrol. Acesta nu a putut fi insa contactat pana lainchiderea editiei.
Trei etaje din Cubic Center reprezinta o suprafata inchiriabila decirca 6.000 mp, in care ar putea lucra, teoretic, aproximativ 500de angajati.
Mic.Ro Retail cauta personal inclusiv pe site-urile de recrutare,iar, potrivit informatiilor EvZ, firma va opera "sute de magazinepe roti, ultrafunctionale, adaptate tehnic pe platforme detir".
Dinu Patriciu controleaza aceasta firma prin intermediulvehiculului Mercadia Holland, inregistrat in Amsterdam.
Cubic Center este un imobil de 12 etaje cu o suprafata inchiriabilade 27.000 de metri patrati a carui constructie a fost finalizataanul trecut, fara a avea insa chiriasi. Imobilul a fost preluat deFabian inca de la stadiul de proiect, in 2007, intr-o tranzactieevaluata la vremea respectiva la 60 mil. euro, cea mai mare parte asumei urmand a fi platit insa la finalizarea constructiei. Intretimp, Dinu Patriciu a cumparat Fabian, iar pretul final platitpentru imobilul din Pipera a ramas necunoscut.
Din cauza problemelor de infrastructura, zona Pipera-Tunari esteevitata de o buna parte a companiilor care continua sa caute spatiide birouri, motiv pentru care chiriile au cazut dramatic, chiar sisub 10 euro/metrul patrat, iar gradul de neocupare a spatiilor estecrescut.
Piata birourilor din Bucuresti a inceput sa dea primele semne dedezmortire in acest an, cand au mai fost semnate o serie decontracte de inchiriere importante, dar inca insuficiente pentru aacoperi intreaga oferta devenita disponibila odata cu crizafinanciara care a dus la stoparea planurilor de expansiune alecompaniilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO