• Leu / EUR4.7576
  • Leu / GBP5.4657
  • Leu / USD4.1938
Companii

Patriciu are primul chirias in Cubic Center: firma lui de "chioscuri pe roti"

Secțiune susținută de Medlife Logo
Patriciu are primul chirias in Cubic Center: firma lui de "chioscuri pe roti"

Firma Mic.Ro Retail, controlata de omul de afaceri Dinu Patriciu, este primul chirias al cladirii de birouri Cubic Center din Pipera, unde a inchiriat trei din cele 12 etaje ale imobilului detinut tot de fostul proprietar al grupului Rompetrol, prin intermediul fondului de investitii Black Sea Global Properties (BSGP).
"Am inchiriat primele trei etaje din Cubic Center, dar nu pot spune numele chiriasilor. Vom avea un comunicat de presa in urmatoarele zile", a declarat pentru ZF Mark Owen, property director in cadrul firmei Black Sea Global, care se ocupa de administrarea portofoliului imobiliar achizitionat odata cu fondul britanic de investitii Fabian.
Personalul administrativ al imobilului spune insa ca la doua etaje au inceput deja sa lucreze angajatii firmei Mic.Ro Retail, infiintata in urma cu cinci luni de catre Dinu Patriciu si condusa de catre Eric Kish, unul dintre primii angajati ai miliardarului din grupul Rompetrol. Acesta nu a putut fi insa contactat pana la inchiderea editiei.
Trei etaje din Cubic Center reprezinta o suprafata inchiriabila de circa 6.000 mp, in care ar putea lucra, teoretic, aproximativ 500 de angajati.
Mic.Ro Retail cauta personal inclusiv pe site-urile de recrutare, iar, potrivit informatiilor EvZ, firma va opera "sute de magazine pe roti, ultrafunctionale, adaptate tehnic pe platforme de tir".
Dinu Patriciu controleaza aceasta firma prin intermediul vehiculului Mercadia Holland, inregistrat in Amsterdam.
Cubic Center este un imobil de 12 etaje cu o suprafata inchiriabila de 27.000 de metri patrati a carui constructie a fost finalizata anul trecut, fara a avea insa chiriasi. Imobilul a fost preluat de Fabian inca de la stadiul de proiect, in 2007, intr-o tranzactie evaluata la vremea respectiva la 60 mil. euro, cea mai mare parte a sumei urmand a fi platit insa la finalizarea constructiei. Intre timp, Dinu Patriciu a cumparat Fabian, iar pretul final platit pentru imobilul din Pipera a ramas necunoscut.
Din cauza problemelor de infrastructura, zona Pipera-Tunari este evitata de o buna parte a companiilor care continua sa caute spatii de birouri, motiv pentru care chiriile au cazut dramatic, chiar si sub 10 euro/metrul patrat, iar gradul de neocupare a spatiilor este crescut.
Piata birourilor din Bucuresti a inceput sa dea primele semne de dezmortire in acest an, cand au mai fost semnate o serie de contracte de inchiriere importante, dar inca insuficiente pentru a acoperi intreaga oferta devenita disponibila odata cu criza financiara care a dus la stoparea planurilor de expansiune ale companiilor.

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

Etichete:

Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7576
Diferență: 0,2022
Ieri: 4.7480
Azi: 4.1938
Diferență: -0,1024
Ieri: 4.1981
Azi: 5.4657
Diferență: 0,715
Ieri: 5.4269
Azi: 4.1895
Diferență: 0,2153
Ieri: 4.1805