Companii

Patru din zece zboruri au decolat cu întârziere de pe aeroporturile locale în vara acestui an

Patru din zece zboruri au decolat cu întârziere de pe...

Autor: Miruna Diaconu

14.09.2023, 00:07 194

Operatorii aerieni au zburat şi în această vară cu întârzieri, astfel că patru din zece zboruri au decolat mai târziu decât era programat de pe aeroporturile locale. Rata zborurilor întârziate a fost însă mai mică faţă de anul trecut, când aproape jumătate dintre zboruri au decolat cu întârziere.

Piaţa a mers mai bine ca anul trecut, având în vedere că aeroporturile locale au adăugat 2.300 de curse noi în acest sezon turistic faţă de perioada similară a anului trecut. Deci la un număr mai mare de zboruri, au fost mai puţine întârzieri faţă de anul trecut. Companiile cu cele mai multe întârzieri au fost low cost-urile Wizz Air şi Ryanair, care, de altfel, sunt şi cei mai mari operatori de pe plan local după numărul de pasageri transportaţi. Wizz Air şi Ryanair au fost cele mai reclamate companii de către pasagerii români la Centrul European al Consumatorilor pentru zboruri cu probleme.

Aeroportul cu cele mai multe curse întârziate în această vară a fost Otopeniul, care este cel mai mare terminal din ţară după numărul de pasageri, având totodată şi cele mai multe curse aeriene.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO