Companii

Pavel, Benvenuti: Consumul dă semne de stabilitate

Pavel, Benvenuti: Consumul dă semne de stabilitate

Dan Pavel, fondatorul şi acţionarul majoritar al Benvenuti

Autor: Cristina Rosca

06.07.2012, 00:06 437

Dan Pavel, fondatorul şi acţionarul majoritar al retailerului de încălţă­minte şi accesorii Benvenuti, mizează în acest an pe stagnarea afacerilor în condiţiile în care consumul dă semne de stabilitate.

"Dacă omitem influenţa meteo, în primele şase luni am văzut o stabilitate atât a businessului Benvenuti, cât şi a consumului de astfel de produse (încălţăminte - n.red.)", spune Pavel, care a lansat în 2004 pe piaţă compania Benvenuti, după aproape un deceniu în care a fost unul dintre acţionarii Leonardo alături de Florin Panea.

În ceea ce priveşte perioada următoare Pavel mizează tot pe stabilitatea consumului, care este privită de român ca o veste bună în contextul în care în perioada 2009-2011 declinul cumulat al consumului de aproape 20% a luat prin surprindere industria.

Benvenuti, care deţine o reţea de 36 de magazine, a obţinut anul trecut o cifră de afaceri de 12,8 mil. euro, cea mai mare din istoria companiei. În 2011 avansul afacerilor comparativ cu 2010 a fost de 16%, potrivit calculelor ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO