Companii

Pehart pluseaza cu 5,5 milioane de euro in servetele

31.01.2006, 20:03 45

Compania Pehart Tec SA Petresti, producator de hartie tissue (servetele), va investi in acest an aproximativ 5,5 mil. euro pentru cresterea calitatii produselor si a capacitatilor de productie.

"Daca In anul 2005, investitiile au fost orientate catre reducerea costurilor, in 2006 ele vor viza, in special, automatizarea masinii de hartie existente si in gasirea de solutii pentru achizitionarea unei noi masini de fabricat hartie tissue", a declarat pentru ZF Transilvania, Gheorghe Benea, directorul general al Pehart Tec.

Compania a fost preluata, in mai anul trecut, de grupul de firme Metalicplas Dej si a incheiat primul an de functionare cu un nou actionariat cu o cifra de afaceri de 4,5 milioane de euro. Investitiile au fost in 2005 de aproape 500.000 de euro.

Pentru anul 2006, conducerea companiei estimeaza o cifra de afaceri de 6,5 milioane de euro, bazata pe efectele modernizarilor facute si a celor planificate, dar si pe cresterea productiei si a pietei de desfacere. Compania si-a orientat productia in mod special catre produsul semifabricat, care constituie materia prima pentru fabricantii de produse finite.

"Desi societatea noastra este noua pe piata producatorilor de hartie tissue, am reusit sa cucerim o piata de desfacere care in momentul aparitiei noastre era deja formata. Din aceasta cauza este destul de greu de spus catre ce piata ne orientam acum, cea interna sau cea internationala. Consideram ca o proportie de 50% pentru ambele piete ne asigura o stabilitate. In ceea ce priveste tarile in care vindem marfa, pentru inceput ne-am orientat catre tarile vecine. Astfel, am reusit sa castigam in primul rand clienti din Grecia, apoi Turcia, Ucraina, Bulgaria, Serbia si Germania", a spus Benea.

Capacitatea de productie lunara pentru hartia tissue este de 600 de tone, ceea ce face ca 55% din cifra de afaceri a companiei sa fie realizate de hartia tissue. Potrivit estimarilor conducerii Pehart Tec, in acest moment cota de piata a companiei este de 10%.

Compania mai produce si hartie igienica, servetele si prosoape de hartie pe care le comercializeaza in retele de magazine si en gross-uri sub marca proprie - Pufina.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO