Companii

Petrom câştigă din cafea 60 mil. lei. Vinde de 3,5 ori mai multe pahare de cafea decât Starbuck’s

Petrom vinde prin cele 544 de benzinării circa 7 mil. cafele/an

Petrom vinde prin cele 544 de benzinării circa 7 mil. cafele/an

Autor: Roxana Petrescu

12.05.2015, 09:30 1297
Petrom, singurul producător de petrol şi gaze, vinde prin cele 544 de benzinării circa 7 milioane de cafele pe an. Spre comparaţie, Starbuck’s, cel mai mare jucător de pe piaţa locală a cafelei, vinde prin intermediul celor 16 unităţi circa 2 milioane de cafele anual.
 
Potrivit unor date livrate de compania petrolieră, preţul unei cafele în staţiile OMV din România variază între 4,99 şi 11,99 lei în funcţie de sortiment, astfel că în medie, este posibil ca Petrom să încaseze circa 60 de milioane de lei pe an numai din vânzarea cafelei. „Vindem 7 milioane de cafele pe an“, au declarat reprezentanţii companiei.
 
Luna trecută, Petrom chiar a anunţat că în cadrul staţiilor OMV, care activează pe segmentul premium al pieţei petroliere, va fi introdusă o marcă proprie de cafea, VIVA, dezvoltată în parteneriat cu italienii de la Gimoka. Compania italiană, al cărei sediu este în apropierea lacului Como, este specializată în realizarea amestecurilor de cafea proaspăt prăjită, ocupând locul patru în Italia, potrivit datelor disponibile pe site-ul de prezentare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO