Companii

Phoenix Contact, cu afaceri de 61 mil. lei în România: Am crescut datorită unor domenii care au prins amploare: energia regenerabilă, digitalizarea şi automatizarea fabricilor

Portofoliul Phoenix Contact numără astăzi peste 100.000 de produse.

Portofoliul Phoenix Contact numără astăzi peste 100.000 de produse.

Autor: Alexandra Matei

21.11.2023, 17:30 65

Phoenix Contact a intrat pe piaţa din România în urmă cu optsprezece ani, iar pe plan local compania are 23 de angajaţi.

Phoenix Contact, o companie de familie pornită în urmă cu un secol în Essen, Germania, în prezent activă în producţia de componente pentru conexiuni electrice şi tehnologia automatizărilor industriale, a ajuns anul trecut la afaceri de 61,2 mil. lei pe piaţa din România, plus 20%, şi la un profit net de 1,8 mil. lei, în creştere cu 23% faţă de 2021, potrivit declaraţiilor conducerii companiei.

Compania germană este prezentă în România din 2005, iar în acest moment atenţia sa este îndreptată în piaţa locală către soluţiile pentru energia regenerabilă şi eficienţa energetică. „Împreună cu clienţii şi partenerii noştri de afaceri, vom avansa soluţii pentru revoluţia energetică, care reprezintă baza unei lumi durabile", a spus Frank Stührenberg, CEO al Phoenix Contact.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO