Companii

Piaţa auto începe cu dreptul 2022 şi punctează o creştere de 55% a înmatriculărilor de maşini noi în ianuarie. Top 5 mărci după numărul autoturismelor noi înmatriculate în ianuarie

Piaţa auto începe cu dreptul 2022 şi punctează o...

Autor: Bogdan Alecu

03.02.2022, 00:05 1074

Înmatriculările de maşini noi au crescut cu 55% în ianuarie faţă de perioada similară din 2021 la 9.337 de unităţi, potrivit datelor APIA şi DRPCIV.

Aceasta este prima lună de creştere după o serie de patru luni în care volumele au fost mai mici faţă de perioada similară din anul anterior. Ultima lună pe plus din 2021 a fost august, când volumele urcau cu 43%. Odată cu toamna anului trecut piaţa locală a fost tot mai puternic afectată de întârzieri astfel încât acum înmatriculările nu sunt neapărat “oglinda” cererii, ci a ofertei, a livrărilor către clienţi din partea constructorilor auto.

Creşterea puternică de luna trecută vine şi în condiţiile în care luna ianuarie din 2021 înregistra un declin puternic, de 52% faţă de ianuarie 2020, însă chiar şi aşa, venea după un decembrie puternic, cu creşteri de aproape 20%. Miza la acea dată o reprezenta respectarea limitelor de dioxid de carbon, impuse la o medie de 95 g CO2/km, iar înmatriculările şi livrările erau gestionate de constructori tocmai pentru a respecta această limită.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO