Companii

Piaţa medicamentelor pentru răceală a trecut de 1 mld. lei, plus 40% în cinci ani

Piaţa medicamentelor pentru răceală a trecut de 1 mld....

Autor: Georgiana Mihalache

21.02.2024, 00:07 144

Vânzările la medicamentele pentru răceală, tuse şi alergie au ajuns la 1,1 miliarde de lei în 2023, în creştere cu 12% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la compania de cercetare de piaţă Euromonitor. Faţă de acum cinci ani, creşterea e şi mai mare, de 40%.

Parasinus, produsul companiei Haleon (fosta GSK Consumer), este cel mai vândut brand de medicamente pentru răceală, chiar peste brandul vedetă al britanicilor de la Reckitt - Nurofen.

„Întoarcerea la normalitate duce la creşterea răspândirii viruşilor“ – aceasta este concluzia analiştilor de la Euromonitor, care explică faptul că pacienţii români şi-au cumpărat produse pentru răceală şi gripă ca prevenţie pentru sezonul rece.

Haleon (fostul GSK Consumer) şi Reckitt Benckiser îşi împart primele cinci locuri ale celor mai vândute medicamente pentru răceală.

În top 10 branduri apar şi două companii cu facilităţi de producţie în România - Sun Pharma (care are fabrica Terapia Cluj), cu Faringosept, şi Bioflu, produs de Biofarm la Bucureşti.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO