Companii

PIC studiaza toate variantele, inclusiv vanzarea afacerii

11.06.2009, 16:11 47

Ilie Penescu, coproprietarul grupului PIC din Pitesti cu afaceri de 160 mil. euro, spune ca ia in calcul si varianta vanzarii retelei de hipermarketuri PIC in conditiile actuale din piata care genereaza scaderi de vanzari.

"Vanzarea hipermarketurilor PIC este la nivel de intentie, nu exludem nicio varianta. Pana acum nu am stat de vorba cu niciun retailer pentru vanzare si nu am avut niciodata o oferta concreta pe masa", a spus Ilie Penescu.
In aprilie, Cornel Penescu, patronul clubului de fotbal FC Arges si coproprietarul grupului PIC, a fost arestat preventiv sub acuzatia de mituire a unor arbitri din fotbal. In arest se afla in acest moment si Liviu Facaleata, directorul general al PIC Group, in acelasi dosar. Din aprilie, Ilie si Andrei Penescu, fiul lui Cornel Penescu, au preluat responsabilitatea conducerii retelei PIC.
Noul director general al hipermarketurilor este Dragos Stancu, fost director de magazin in cadrul grupului.
Anul trecut, grupul PIC a avut afaceri de 160 mil. euro, vanzarile retelei de hipermarketuri reprezentand 70% din aceasta valoare, potrivit datelor furnizate de Ilie Penescu. La randul sau, Andrei Penescu a precizat anterior ca grupul detine active in valoare totala de peste 200 mil. euro.
Toate cele cinci magazine PIC operationale in acest moment sunt situate pe terenuri aflate in proprietatea grupului. In anul 2007, fratii Penescu au adus ca aport la capitalul social al grupului hipermarketurile din Craiova si Braila, evaluate la 42 mil. euro (140 mil. lei).
Pe langa hipermarketuri, grupul fratilor Penescu cuprinde si firme cu activitati de productie, distributie si constructii. PIC detine o cota estimata de reprezentantii grupului la 30% pe piata zaharului.
La Tribunalul Arges se judeca in acest moment cateva zeci de dosare deschise de furnizorii hipermarketurilor PIC pentru declansarea procedurii de insolventa a operatorului.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO