Companii

Planul de reorganizare al Diverta a fost aprobat de către creditori, inclusiv de banca finanţatoare

Autor: Cristina Cuncea - Mediafax

28.06.2011, 00:00 99

Planul de reorganizare al Diverta a fost aprobat de cătrecreditori, inclusiv de banca finanţatoare

Planul de reorganizare al Diverta, parte din grupul RTCcontrolat de Octavian Radu, a fost aprobat de către creditoriifirmei, inclusiv de banca finanţatoare, a anunţat Casa deInsolvenţă Transilvania (CITR), administratorul judiciar arretailerului.

"Planul, depus la un an de la intrarea în insolvenţă, prevedereorganizarea societăţii în termen de 19 luni de la dataconfirmării lui de către judecătorul sindic şi presupunerestructurarea societăţii atât la nivel operaţional, financiar, câtşi corporativ prin conversia unei părţi a datoriilor societăţii înacţiuni.

Planul de reorganizare asigură recuperarea creanţelor deţinutede către creditori într-o măsură superioară celei care s-ar putearealiza printr-o potenţială procedură de faliment", se aratăîntr-un comunicat al CITR.

Banca finanţatoare a companiei este Alpha Bank, care are derecuperat o creanţă totalizând aproape 47 de milioane de lei. Înprezent, Diverta operează 47 de magazine în 32 de oraşe, cu osuprafaţă de retail de 19.500 metri pătraţi şi cu 375 de angajaţi.Diverta a încheiat anul 2010 cu o cifră de afaceri de 21 demilioane de euro şi estimează pentru anul acesta 19 milioane deeuro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO