Companii

Posta Romana, profit de 13 mil. euro in T1, peste nivelul din 2007

14.05.2008, 17:37 17

Compania Nationala Posta Romana a inregistrat in primul trimestru al anului o crestere de 47% a cifrei de afaceri in lei, pana la 345 de milioane de lei (94 mil. euro), peste avansul bugetat pentru 2008.
"Pentru anul acesta ne-am bugetat o crestere de 40% comparativ cu 2007, iar in primele trei luni ale anului ni s-a confirmat aceasta evolutie", a spus Mihai Toader, directorul companiei. Conform bugetului, in acest an cifra de afaceri a postei va depasi 400 de milioane de euro.
Totodata, profitul net al companiei s-a situat in T1 la 48 mil. lei (13,2 mil. euro), peste profitul inregistrat pe tot anul trecut, de 8,4 mil. euro. "Anul trecut ne-a scazut profitul si nu ne-am atins target-ul initial de 25 de milioane de euro pentru ca in perioada septembrie-decembrie ni s-a redus comisionul la pensii de la 1,3% la 0,7%, ceea ce a generat pierderi de 13 milioane de euro", a mai spus Toader, care a adaugat ca nici in acest an profitul nu va avea o crestere foarte mare din cauza cheltuielilor operationale ridicate.
In prezent Posta Romana, care este detinuta in prezent de catre statul roman, se afla in pragul unui proces de restructurare, acest plan urmand sa fie aprobat de catre Guvern in perioada urmatoare. Aceasta restructurare are ca scop pregatirea companiei pentru privatizare.

Cititi in ziarul de maine un interviu cu Mihai Toader despre strategia de dezvoltare a Postei Romane

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO