Companii

Powertek isi tripleaza afacerile cu utilaje de constructii

24.04.2007, 14:40 126

Compania romaneasca Powertek, distribuitor unic in Romania al utilajelor de constructii ale marcii americane Terex, si-a propus pentru acest an obtinerea unei cifre de afaceri de 30 de milioane de euro, de aproape patru ori mai mare fata de rezultatul de 8,5 mil. euro atins anul trecut.
"Din 2004 pana astazi, in fiecare an am reusit sa ne triplam cifra de afaceri. Cred ca acest trend se va mentine atat anul acesta, cat si in 2008", a declarat pentru ZF Andrei Necula, manager general si actionar unic al Powertek. Potrivit informatiilor sale, in primele patru luni ale acestui an compania a atins deja cifra de afaceri obtinuta in 2006.
Ritmul de crestere se datoreaza atat cererii din ce in ce mai mari, impulsionate de dinamica sectorului de constructii, cat si din cauza extinderii reprezentantilor in teritoriu.
"Cererea de utilaje si echipamente de constructii la nivel mondial a depasit asteptarile. Acest lucru se simte si la noi", a spus Necula.
Una dintre marile probleme determinate de cresterea foarte mare a cererii este respectarea termenelor de livrare, dinamica stocurilor fiind una deosebit de mare, mai ales in cazul utilajelor de categorie mica si medie, fapt ce poate duce la aparitia unor riscuri financiare legate de acoperirea stocurilor.
"Pentru gama mica si medie viteza de rotatie pe stoc este de cel putin o unitate pe saptamana, in timp ce la utilajele mai grele ea poate ajunge si la o luna", a explicat managerul general al Powertek.
"Altfel spus, cine are stocuri mai mari, vinde mai mult", a adaugat el.
Dupa parerea lui, pe piata de profil din Romania concurenta nu este inca una deosebit de acerba, din cauza cererii foarte mari, fiind inca loc si pentru alti jucatori straini sau locali interesati de extindere.
Piata, per ansamblu, da semne de maturizare, prin apelul din ce in ce mai puternic catre echipamente noi si specializate.
"Cele mai bine vandute modele sunt cele din gama compacta, existand in acelasi timp un interes din ce in ce mai mare spre utilajele specializate, piata incepand trecerea de la utilaje multifunctionale de tipul buldo-excavatoarelor spre cele specializate", a spus Necula.
Powertek a fost constituita pe baza unei case de brokeraj, ceea ce ofera companiei posibilitatea de a prezenta o oferta variata pentru cererile de finantare.
In momentul de fata Powertek are contracte de colaborare cu 14 firme de leasing.
"Asta inseamna ca noi putem oferi unui client 14 solutii de finantare", explica managerul general al Powertek. Reteaua de distributie a companiei numara in prezent 10 reprezentanti in teritoriu, cea mai profitabila piata dupa Bucuresti fiind regiunea de Vest a Transilvaniei. Pe piata de profil din Capitala, Powertek detine o cota de piata de circa 30%, potrivit informatiilor companiei.
Printre concurentii Powertek se numara Bergerat Monnoyeur, Inscut, Terra Romania si Schell.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO