Companii

Prefab da in judecata Lafarge pentru majorari de preturi nejustificate si cere daune de 5 mil. lei

26.04.2010, 11:47 47

Producatorul de materiale de constructii Prefab Bucuresti,detinut de omul de afaceri Marian Petre Milut, a inaintat lunatrecuta o actiune in instanta impotriva Lafarge Romania, subsidiaralocala a producatorului francez de ciment Lafarge, pentrumodificari succesive de pret, solicitand despagubiri de 5 mil. lei.Prefab produce BCA (beton celular autoclavizat) si folosea materiiprime de la Lafarge.

"Lafarge a modificat preturile de mai multe ori pe parcursul anului2008, in mod unilateral, in sensul majorarii acestora, obligandPrefab sa accepte asemenea preturi. Prefab considera ca piatacimentului din Romania a fost/este afectata si controlata deintelegerile tacite ale cartelurilor formate in jurul Lafarge, carepractica o politica de preturi abuziva. Majorarile succesive depreturi practicate de Lafarge in anul 2008 au intervenit pe fonduldeclansarii crizei economice, cand toate preturile la materialelede constructii erau in scadere accentuata", potrivit datelorfurnizate intr-un comunicat de presa de Cabinetul de AvocaturaIrina Voicu, care va reprezenta Prefab in acest proces.

Actiunea Prefab impotriva Lafarge a fost inregistrata in data de 5martie la Registratura Tribunalului Bucuresti urmand ca primainfatisare sa fie pe data de 30 aprilie. Mai mult, Prefab ainaintat pe data de 13 aprilie catre Consiliul Concurentei oplangere impotriva Lafarge.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24