Companii

Premier Energy: Avem o abordare bullish a pieţei din România. Ţintim spre un model de business vertical integrat

 José Garza, CEO al Premier Energy

José Garza, CEO al Premier Energy

Autor: Roxana Petrescu

29.03.2024, 00:07 970

Premier Energy, al treilea mare furnizor de gaze pentru segmentul casnic, deţinut de fondul de investiţii ceh Emma Capital, se va concentra pe termen scurt pe integrarea businessului CEZ Vânzare, recent preluat, iar pe termen mediu şi lung pe creşterea reţelei de distribuţie a gazului şi mărirea portofoliului de producţie de energie verde. Potrivit reprezentanţilor companiei, într-o discuţie cu ZF, modelul integrat de business este cartea câştigătoare în energie în contextul în care volatilitatea este noul mod de lucru.

„Avem o abordare bullish asupra pieţei din România pe care o vedem ca pe o câştigătoare pe termen lung a tranziţiei energetice. Credem că România va deveni un hub“, a spus, José Garza, CEO al Premier Energy.

La rândul său, Peter Stohr, CFO al Premier Energy, a precizat că această dezvoltare vizează investiţii în mai multe direcţii cu obiectivul de a ajunge la un model de business vertical integrat. „Este foarte greu să mai prezici cum va evolua piaţa energiei. Volatilitatea din sector este incredibilă, dar responsabilitatea noastră este să rezistăm acestor furtuni. Modelul vertical integrat este relevant în acest context tocmai pentru că este foarte greu să prezici unde vei face bani“, a explicat Peter Stohr, CFO al Premier Energy, companie aflată în proces de listare la BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO