Companii

Premieră în industria de medicamente: AstraZeneca nu mai sponsorizează participarea medicilor la congrese internaţionale

Autor: Ioana David

29.05.2011, 18:51 625

Producătorul britanic de medicamente AstraZeneca, care înRomânia se află pe locul 8 în topul celor mai mari jucători,renunţă să mai sponsorizeze participarea medicilor la congreseinternaţionale, fiind prima companie farma care anunţă o astfel demişcare.

"Am decis că nu vom mai plăti participarea medicilor la congreseştiinţifice sau medicale internaţionale. În schimb ne vom concentraeforturile pe oportunităţile locale", a spus David Brennan, CEO alAstraZeneca cu ocazia unei conferinţe a industriei organizată laIstanbul, la începutul acestei luni.

Sponsorizările pe care companiile farma le acordă medicilorpentru participarea la congrese internaţionale au fost mereu unsubiect tabu.

În Romania companiile nu au precizat niciodată numărul medicilorpe care îi sponsorizează sau sumele cheltuite în acest sens.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO