Companii

Premierul Ciolacu promite multinaţionalei Coca-Cola: Taxa pe zahar „se va întoarce“ în fabricile Coca-Cola sub formă de ajutor de stat

Premierul Ciolacu promite multinaţionalei Coca-Cola:...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

05.10.2023, 00:07 26876

Coca-Cola şi-a trimis ieri la Ploieşti, la inaugurarea unei investiţii de 55 mil. lei, întreaga echipă de management din regiune  Investiţia a fost sprijinită cu ajutor de stat.

Sistemul Coca-Cola România, cel mai mare business din sectorul băuturilor răcoritoare din România, a finalizat investiţia într-o linie de decontaminare fulgi PET din fabrica de la Ploieşti, investiţie pentru care compania a aplicat pentru un ajutor de stat. Investiţia s-a ridicat la 55 mil. lei (peste 10 mil.euro), din care 7,5 mil. lei a fost din ajutor de stat.

„Fabrica din Ploieşti este a doua cea mai mare a grupului şi întot­deauna a fost pionieră a inovaţiei în grup“, a spus Zoran Bogdanovic, CEO, Coca-Cola HBC, grup cu venituri de peste 9,1 miliarde de euro în 2022. Alături de Zoran Bogdanovic, au vorbit în cadrul evenimentului Nikos Koumettis, preşedinte pentru Europa în cadrul The Coca-Cola Company, dar şi Jovan Radosavljevic, general manager, Coca-Cola HBC România şi Mark Docherty, country manager al The Coca-Cola Company.

De asemenea, la eveniment a fost prezent şi primul ministru Marcel Ciolacu, Ştefan-Radu Oprea, ministrul economiei, antreprenoriatului şi turismului, dar şi oameni politici şi autorităţi locale.

„În pachetul de măsuri fiscal am propus inclusive mărirea accizei la băuturile cu zahăr.  Este o măsură legitimă în susţinerea sănătăţii populaţiei, mai ales a tinerilor, care sunt consumatori de astfel de băuturi. Începând de astăzi am un gentlemen’s agreement cu conducerea companiei că toata această supraimpoziotare se va întoarce în companie sub formă de ajutor de stat în proiectele viitoare”, a spus Ciolacu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO