Companii

Preşedintele CA al CFR Marfă a demisionat la mai puţin de două luni de la preluarea funcţiei

Preşedintele CA al CFR Marfă a demisionat la mai puţin...

Autor: Ioan Dornescu

18.04.2013, 21:23 529

Economist şi fost bancher, Aysun a fost numit şef al Consilului de Administraţie al CFR Marfă în luna februarie, când ministrul Transpoturilor Relu Fenechiu a anunţat noua conducere a companiei, care urmează să fie privatizată.

Fenechiu spunea atunci că noua conducere a CFR Marfă - CA şi directori - nu va avea atribuţii directe în privatizare, dar ar trebui "să mai repare ceea ce se mai poate repara" în activitatea companiei.

Ministrul a arătat că nu îi cunoaşte personal pe cei care fac parte din noua conducere a CFR Marfă, aceştia fiind selectaţi după CV, menţionând că managerii vor avea o activitate grea, complexă şi foarte multă muncă.

Licitaţia pentru pachetul de 51% din acţiunile CFR Marfă va porni de la un preţ de 180 milioane de euro, iar câştigătorul va fi stabilit la jumătatea lunii iunie.

Luni, Ministerul Transporturilor a respins planul de administrare propus de Consiliul de Administraţie al CFR SA, ceea ce a dus la încetarea mandatului administratorilor. În urma respingerii planului, Lucian Isar a pierdut poziţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al companiei care administrează infrastructura feroviară, iar Dimitris Sophocleous a demisionat din funcţia de director general.

Fosta conducere a CFR SA a transmis un comunicat agenţiei MEDIAFAX în care a acuzat factorul politic că este "disperat" să nu piardă controlul unei companii de stat şi a finanţărilor europene.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO