Companii

Presedintele Louis Vuitton: Continuam expansiunea

11.06.2008, 19:33 25

In vreme ce multe dintre grupurile de lux nu au auzit inca de Bucuresti sau nu si-au facut timp pentru o vizita in Romania, Louis Vuitton se bucura ca si-a pus inca o data in aplicare spiritul de pionierat care caracterizeaza marca si a deschis primul magazin in capitala Romaniei, a spus, in exclusivitate pentru ZF, Yves Carcelle, presedintele Louis Vuitton.
"E drept ca au fost dificultati - mai ales unde sa deschidem un veritabil magazin de lux in conditiile in care Bucurestiul a fost mai mult sau mai putin distrus, iar zonele incantatoare pe care le-am vazut in albumele foto de la inceputul secolului trecut nu mai exista de mult. Dar pana la urma totul s-a rezolvat, am negociat un spatiu la Marriott si a rezultat un magazin exact ca si cele din capitalele luxului", spune Yves Carcelle. Bazandu-se pe experienta anilor trecuti, oficialul Louis Vuitton spune ca "descinderea" Louis Vuitton pe pamant romanesc va fi, cu siguranta, urmata de sosirea altor branduri de lux. "De regula, colegii nostri din industria luxului isi spun: 'Daca Louis Vuitton a investit, merita macar sa aruncam un ochi'."
Carcelle, care conduce Louis Vuitton de aproape doua decenii, se ghideaza dupa doua principii simple: "In primul rand, il conduc ca si cum ar fi vorba de propriii mei bani. In al doilea rand, pentru ca e vorba de lux veritabil, cu o lunga traditie, nu se pune niciodata problema unei strategii pe termen scurt". De aceea, brandul cu o istorie de peste un secol si jumatate isi continua nestingherit planurile de expansiune (dupa Bucuresti urmeaza 15 alte magazine anul acesta), in pofida crizei creditelor si a reticentei fata de shopping care pare sa fi cuprins o parte din Occident.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO