Companii

Preţurile grâului, porumbului şi orzului s-au dublat faţă de acum doi ani, dar sunt mai mici decât acum o lună: „În următorii 3-5 ani, cred că agricultura va fi remunerată foarte bine“

Preţurile grâului, porumbului şi orzului s-au dublat...

Autor: Florentina Niţu

04.07.2022, 00:07 11228

Preţul grâului a fost de 401 euro pe tonă, al porumbului de 333 euro pe tonă şi al orzului de 326 euro pe tonă în data de 30 iunie, în portul Constanţa, potrivit raportului de preţuri publicat săptămânal de Comisia Europeană. Preţurile sunt duble faţă de aceeaşi perioadă a anului 2020, conform calculelor ZF pe baza datelor publice. 

„Preţurile sunt mai mari faţă de anii trecuţi, dar şi contextul este diferit faţă de anii anteriori. Creşterea aceasta este una obişnuită după perioadele provocatoare. (...) În următorii 3-5 ani, cred că agricultura va fi remunerată foarte bine şi se vor face investiţii masive în acest domeniu”, spune Alexander Degianski, board director la Forest & Biomass România.

Compania din vestul României, din judeţul Timiş, care are aproxiativ 5.000 de hectare de teren agricol pe care produce cereale, a început recoltarea orzului. În anumite zone din ţară se recoltează deja şi rapiţa şi grâul. În ceea ce priveşte rapiţa, preţul acesteia a fost de 687,75 euro/tonă în data de 30 iunie pe bursa paneuropeană EuroNext de la Paris, mai mare cu 85% faţă de acum doi ani.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO