Companii

Privatizarea Daewoo in linie dreapta: 5 iulie, ultima data pentru depunerea ofertelor

04.05.2007, 19:03 24

Companiile interesate de privatizarea Automobile Craiova, printre care se numara General Motors, cel mai mare constructor de automobile din Statele Unite, Ford si JSC Russian Machines, firma controlata de miliardarului rus Oleg Deripaska vor putea depune ofertele pentru preluare pana pe data de 5 iulie 2007.
In perioada 23-30 mai, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) va publica anuntul privind vanzarea pachetului majoritar de actiuni. In conformitate cu prevederile legislatiei din domeniul privatizarii, pana la inceperea procedurii de evaluare comisia de privatizare nu va avea intalniri cu potentialii ofertanti. In data de 6 iulie, comisia de privatizare va anunta programul de lucru pentru demararea negocierilor cu ofertantii in vederea inaintarii ofertelor finale, imbunatatite si irevocabile.
Pana pe data de 25 aprilie AVAS a primit trei scrisori de intentie neangajate pentru privatizarea Automobile Craiova din partea General Motors, Ford Motor Company si JSC Russian Machines. Actionari ai Automobile Craiova mai sunt in afara de AVAS, SIF Oltenia cu 22,0620% si alti actionari care detin 5,5348% din capitalul social al companiei. Compania este unicul actionar cu drept de vot la Daewoo Automobile Romania, cu un procent de 49% din capitalul social, restul de 51% fiind detinut chiar de societate.
Compania Daewoo Automobile Romania si-a rascumparat actiunile detinute de compania coreeana Daewoo Motor la uzina de la Craiova pentru suma de 60 milioane dolari. Contractul de transfer al participatiei de 51% intre Daewoo Motor Company si Daewoo Automobile Romania a fost semnat in luna august a anului trecut.
Cea mai mare pondere in grila de evaluare utilizata in departajarea competitorilor o are pretul oferit. De asemenea, potentialii investitori trebuie sa aiba o cifra individuala de afaceri de minimum 10 mld. euro pe an pentru a fi acceptati si o productie de cel putin un milion de automobile anual.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO