Companii

Producătorul de băuturi alcoolice Zarea Bucureşti vrea să ia un credit de 8 milioane de euro

Producătorul de băuturi alcoolice Zarea Bucureşti vrea...

Autor: Ana Maria Petcana

21.03.2014, 00:00 199
Producătorul de băuturi alcoolice Zarea Bucureşti (ZARE) vrea să contracteze un credit de 8 milioane de euro de la BRD şi/sau Banca Transilvania sau alte bănci comerciale, propunerea urmând să fie discutată de acţionarii firmei în 28 aprilie. Compania vrea să garanteze creditul cu imobile, terenuri, echipamente, producţia şi stocurile de materie primă. Zarea deţine două unităţi de producţie, una în Bucureşti şi una în Otopeni. În portofoliul său se regăsesc 13 branduri locale de tradiţie care acoperă segmentele de vin spumant, vermut, bitter, brandy şi băuturi spirtoase.
Potrivit ultimelor date disponibile, producătorul a avut în 2012 o cifră de afaceri de 51,3 milioane lei şi pierderi de 3 milioane lei. În structura acţionariatului se regăsesc compania poloneză Ambra (51%), controlată de producătorul german de spumante Schloss Wachenheim, şi firma Karom Trading Import-Export (36,12%). Producătorul este cotat pe piaţa Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti şi are o capitalizare de puţin peste 9 milioane lei (2 milioane euro).

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.03.2014

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO