Companii

Producatorul de confectii ModaTim aloca 8 mil. euro pentru o cladire de birouri

08.02.2007, 19:38 44

Producatorul de confectii ModaTim, care investeste 8 mil. euro in constructia unei cladiri de birouri de peste 10.000 de metri patrati in Timisoara, ar putea finaliza cladirea la inceputul lunii septembrie a acestui an, mai devreme cu o luna fata de termenul planificat.
"Structura de rezistenta urmeaza a fi gata in urmatoarele saptamani, lucrarea fiind in avans fata de planul initial. Ca urmare a acestui fapt, am ajuns la concluzia ca vom putea da in folosinta cladirea la inceputul lunii septembrie, cu o luna mai devreme decat era gandit initial", a declarat pentru ZF Ovidiu Sandor, directorul companiei.
City Business Center, denumirea proiectului, este construit pe un teren de 2.200 de metri patrati, cladirea urmand sa aiba o suprafata inchiriabila de aproximativ 8.000 de metri patrati. Finantarea proiectului este asigurata in mare masura de catre banci.
"In contextul dezvoltarii puternice a afacerilor imobiliare in tara si in Timisoara, am sesizat ca detinem un teren potrivit pentru o dezvoltare imobiliara. Tinand cont de faptul ca pana acum Timisoara nu are cladiri de birouri de clasa A, am decis ca a sosit momentul pentru a face pasi in acest domeniu", afirma Sandor. Compania mai detine o parcela nefolosita de teren de 2.200 de metri patrati pe care ia in calcul construirea unei alte cladiri de birouri.
"Actualmente ne concentram pe activitatea de productie si, in paralel, pe constructia primei cladiri. In masura in care cererea va fi in continuare in crestere, ne punem problema realizarii unei a doua cladiri pe terenul pe care il avem disponibil", a precizat reprezentantul ModaTim.
Sandor estimeaza ca in urmatoarele doua-trei luni vor fi semnate cele mai importante contracte de inchiriere, firma aflandu-se in discutii cu potentiali chiriasi din domenii precum banci, asigurari, leasing, consultanta sau IT.
"In functie de modul in care se incheie contractele de inchiriere, perioada de recuperare a investitiei este de 6-7 ani", a precizat Sandor care, desi a fost contactat de mai multe fonduri interesate de cumpararea cladirii, declara ca este devreme pentru a vinde.
Orasul de pe Bega este din ce in ce mai interesant in ochii dezvoltatorilor care au cumparat in ultimii ani terenuri pentru diferite proiecte imobiliare, datorita dezvoltarii zonei.
"Orasul ar putea inregistra o crestere rapida a populatiei in urmatorii ani ca urmare a ofertei mari de locuri de munca din zona, previzionandu-se atingerea unei populatii de un milion de locuitori in zona metropolitana Timisoara in viitorii 15-20 de ani", a mai spus Ovidiu Sandor.
Datorita marjelor bune de profitabilitate, in ultimul timp un numar tot mai mare de companii din afara pietei de real estate au inceput dezvoltarea unor proiecte imobiliare. Astfel, alaturi de ModaTim, si retailer-ul Kaufland sau lantul de magazine de electronice si electrocasnice Ultra Pro au anuntat demararea constructiei unor cladiri de birouri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO