Companii

Producătorul de vinuri Castel Mimi din Republica Moldova: 70% din producţie merge la export, iar cea mai importantă piaţă este România. Adrian Trofin, CEO:Acum ne focusăm spre Marea britanie şi SUA

Adrian Trofim,CEO,  Castel Mimi: Ne interesează multe pieţe, dar acum ne focusăm spre Marea Britanie şi SUA şi dorim să ne extindem pe pieţele din Olanda şi Ţările Nordice, unde a crescut mult cererea pentru vinuri scumpe.

Adrian Trofim,CEO, Castel Mimi: Ne interesează multe pieţe, dar acum ne focusăm spre Marea Britanie şi SUA şi dorim să ne extindem pe pieţele din Olanda şi Ţările Nordice, unde a crescut mult cererea pentru vinuri scumpe.

Autor: Mădălina Dediu Panaete

02.10.2023, 16:45 185

Castel Mimi, unul dintre cei mai cunos­cuţi producători de vinuri din Republica Moldova, vrea să crească vânzările în special în segmentul HoReCa din România, ţară care a ajuns cea mai importantă piaţă de export pentru brandul care are o istorie de 130 de ani.

„Din toate vânzările noastre, 30 de pro­cente sunt consumate în interiorul ţării, în Moldova, iar în restaurantul de la Castel se con­sumă foarte mult. Cea mai importantă ţară de export este România, urmată de Suedia şi Japonia. Aceştia sunt cei trei clienţi care sunt mari nu în numărul de sticle, dar în valoare“, a declarat Adrian Trofim, CEO al Castel Mimi. Producătorul realizea­ză în jur de jumătate de milion de sticle pe an.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO