Companii

Producătorul german de componente Diehl Controls a demarat construcţia fabricii de la Braşov, investiţie de 40 mil. euro. Primele componente vor ieşi din fabrică la jumătatea anului 2024. Investiţia va fi realizată în două etape, iar prima dintre ele va absorbi 15 milioane de euro

Fabrica va fi construită pe un teren ce se întinde pe o suprafaţă de peste 125.800 mp, situat pe Bulevardul Griviţei, în zona industrială, cu acces facil către centrul oraşului.

Fabrica va fi construită pe un teren ce se întinde pe o suprafaţă de peste 125.800 mp, situat pe Bulevardul Griviţei, în zona industrială, cu acces facil către centrul oraşului.

Autor: Miruna Diaconu

06.09.2023, 18:00 559

Astfel, vor fi create 100 de locuri de muncă.

Diehl Controls, producător german de componente pentru electrocasnice, parte din grupul Diehl Group, a demarat construcţia fabricii de la Braşov, care va fi cea de-a treia unitate a grupului din Europa, după cele din Germania şi Polonia. Fabrica urmează a fi gata la jumătatea anului 2024, moment în care va începe şi producţia.

Investiţia va fi realizată în două etape, iar prima dintre va necesita o investiţie de 15 milioane de euro. Astfel, vor fi create 100 de locuri de muncă până la sfârşitul anului 2024. În cea de-a doua etapă, investiţia ar urma să crească până la 40 de milioane de euro în următorii zece ani. „Până la începerea producţiei, la jumătatea anului 2024, vom construi o clădire durabilă cu o infrastructură solidă împreună cu partenerul nostru de proiect, CTP, şi vom angaja peste 100 de persoane cu înaltă calificare“, spune Josef Fellner, CFO al Diehl Controls.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO