Companii

Producătorul hârtiei igienice Zewa a făcut afaceri nete de 40 mil. euro în 2019 în România, plus 17%

Producătorul hârtiei igienice Zewa a făcut afaceri...

Autor: Cristina Roşca

24.03.2020, 10:00 824

♦ Grupul suedez Essity are afaceri globale nete de peste 11,5 mld. euro, fiind prezent în toată lumea ♦ În România compania are operaţiuni de import şi distribuţie, nu şi producţie, conform datelor ZF ♦ Astfel, Essity România are doar 33 de salariaţi, număr constant în ultimii trei ani.

Producătorul hârtiei igienice Zewa a făcut afaceri nete de 40 mil. euro în România în 2019, plus 17% com­pa­ra­tiv cu anul anterior, iar faţă de 2017 avan­sul este de peste 40%, arată cal­cu­lele ZF pe baza rapoartelor companiei.

În România compania are ope­ra­ţiuni de import şi distribuţie, nu şi pro­ducţie, conform datelor ZF, produsele fiind aduse de la fabricile din Europa. Com­pania Essity România, parte a grupu­lui suedez cu acelaşi nume, are în por­tofoliu branduri precum Zewa pe segmentul de hârtie igienică şi şerveţele, Libresse pe cel de protecţie feminină, Tork (dozatoare de hârtie sau dezin­fec­tant, role de hârtie, coşuri de gunoi etc.) şi Tena (protecţie). La nivel mondial nu­mărul de branduri este mult mai mare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO