Companii

Proiect imobiliar de 240 mil. euro pe terenul IUS Brasov

05.02.2007, 18:19 98

Compania britanica de dezvoltare imobiliara European Future Group a achizitionat un teren de 61.000 de metri patrati, ocupat de o fabrica de unelte si scule detinuta de IUS Brasov, unde intentioneaza sa construiasca un proiect imobiliar de peste 150.000 de metri patrati, estimat la 240 mil. euro, potrivit unor surse apropiate tranzactiei, citate de Mediafax.
Fabrica este localizata in apropiere de centrul orasului Brasov si va fi transferata la periferie, pentru reducerea costurilor. Producatorul de scule si unelte de mana IUS, parte a grupului international MOB Outillage, anuntase la finalul anului trecut ca va investi zece milioane de euro in vederea reamplasarii fabricii intr-o alta zona a Brasovului.
Compania de consultanta imobiliara Colliers a anuntat ca proiectul va cuprinde spatii hoteliere, rezidentaiale, comerciale si de birouri, fara sa precizeze valoarea investitiei.
"Transformarea fostelor platforme industriale din interiorul oraselor in proiecte imobiliare este o tendinta noua, capacitatile de productie fiind relocate in afara oraselor. Aceasta evolutie are loc ca urmare a introducerii noii legislatii privind mediul si pe fondul suprafetelor reduse de teren disponibile in locatii bune din orase. Locatiile dispun de terenuri cu suprafete cuprinse intre 1,5 si 6 hectare", au afirmat reprezentantii Colliers.
European Future Group a fost infiintata in anul 1990 la Londra. Compania este prezenta pe piata romaneasca din anul 2000 si mai are birouri in Moldova, Ucraina si Austria.
In Romania, compania a fost implicata in mai multe tranzactii cu terenuri si proiecte imobiliare. De asemenea, compania dezvolta, impreuna cu fondul austriac Immoeast un proiect rezidential si comercial in Bucuresti, estimat la 130 mil. euro. Actiunile IUS sunt listate pe piata RASDAQ, ultima tranzactie cu aceste titluri derulandu-se la un pret de 0,25 lei/actiune. La acest pret, capitalizarea bursiera a companiei este de 3,4 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO