Companii

Proprietarul Unirea Shopping Center ataca provincia cu centre comerciale

Proprietarul Unirea Shopping Center ataca provincia cu centre comerciale

Carmen Adamescu, presedintele Unirea Shopping Center: Mai avem planuri legate de Buzau, unde suntem in discutii pentru un teren, si de Pitesti, dar aici situatia nu e certa.

08.09.2006, 20:17 624

Familia Adamescu, care controleaza centrul comercial Unirea Shopping Center din Capitala, va investi 30 de milioane de euro in constructia unui mall in apropierea garii din Brasov, ca parte a strategiei de dezvoltare in marile orase din tara.
"Sper ca anul viitor in septembrie sa fie gata (centrul comercial de tip mall de la Brasov - n. red.). Pentru ca centrul comercial din Bucuresti merge bine, incerc sa dezvolt un lant", spune Carmen Adamescu, presedintele Unirea Shopping Center. Carmen Adamescu este sotia lui Dan Adamescu, care detine grupul Nova Trade. "Mai avem planuri legate de Buzau, unde suntem in discutii pentru un teren, si de Pitesti, dar aici situatia nu e certa", a specificat ea. Investitia de la Brasov era demarata de proprietarul Unirea Shopping Center inca din toamna anului trecut si se afla acum in stadiu de inchiriere a spatiilor. "Aveam terenul de 10.000 mp inca de acum 2-3 ani si era cazul sa construim pe el. Zona este foarte buna. Ma astept la un flux de 15.000 - 20.000 de vizitatori pe zi", afirma Adamescu. Ca structura, mall-ul brasovean va semana cu Unirea, care atrage zilnic aproximativ 40.000 de vizitatori. "Mall-ul va avea o suprafata utila de 20.000 mp. Parterul va fi dedicat bancilor si magazinelor pentru cadouri, etajul intai femeilor si etajul doi barbatilor, iar la etajul trei vor fi electrocasnicele", explica Carmen Adamescu.
"Va exista si o zona de entertainment, dar nu vor fi amenajate cinematografe, pentru ca nu consider ca publicul va fi atras de idee", continua Adamescu.
Ea spune ca in afara mall-ului de la Brasov grupul se concentreaza pe o serie de proiecte noi legate de relansarea hotelului Rex din Mamaia, pe care l-a achizitionat recent de la omul de afaceri Viorel Paunescu contra sumei de 10 milioane de euro, si de Unirea Shopping Center. "Din pacate, parcarea (de la Unirea Shopping Center - n. red.) nu merge asa cum ne asteptam noi, poate pentru ca romanii nu sunt obisnuiti sa plateasca pentru asemenea servicii. Incasam circa 30.000 de euro pe luna in loc de 100.000 de euro, cat erau previziunile initiale", a afirmat presedintele Unirea.
De aceea, compania a investit 30.000 de euro intr-o spalatorie care va fi amplasata la nivelul 7 al parcarii.
"Se umple etajul 1, gradual, datorita faptului ca oamenii vin la cumparaturi la (hipermarketul - n.red.) Universal, dar media de ocupare este in jur de o ora, ceea ce inseamna foarte putin", explica Adamescu.
Presedintele Unirea are in plan deschiderea unui food court la etajul 4 al centrului comercial, pentru care a alocat 2 mil. euro si care va fi dat in folosinta in iarna. In proiect exista 16 bucatarii care au un spatiu comun cu mese, dar si patru restaurante cu spatii proprii. Tot la etajul 4, dar in aripa Splai, va fi deschisa o zona de entertainment care cuprinde o pista de bowling si mese de biliard. In plus, vor fi construite doua lifturi panoramice. "Vom inaugura lifturi exterioare cu vedere panoramica pentru a facilita accesul la etajul de entartainment. Ele vor fi amplasate pe fatada cladirii", afirma Adamescu.
Unirea Shopping Center a inregistrat in primele sase luni ale anului venituri totale de 31 de milioane de lei (aproape 9 milioane de euro), cu 22% mai mult decat in perioada similara a anului trecut, si un profit de 3,3 milioane de lei (aproape un milion de euro), cu 4% mai mult decat in primul semestru al anului 2005.
Carmen Adamescu este presedintele Unirea Shopping Center si se ocupa de afacerile imobiliare ale grupului Nova Trade, controlat de omul de afaceri Dan Adamescu. Dan Adamescu controleaza prin firma Nova Trade complexul comercial Unirea Shopping Center si compania de asigurari Astra-Uniqa. El detine 50% din actiunile companiei care editeaza Romania libera si o serie de imobile de birouri, printre care Modern Business Center, care adaposteste sediul Bursei de Valori Bucuresti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO