Companii

Proprietarul Zara şi-a adus şi firma de construcţii în România

Autor: Cristina Stoian

08.09.2010, 23:48 338

Inditex, care deţine brandurile Zara, Bershka, Pull & Bearsau Stradivarius, a adus pe piaţa locală şi propria firmă deconstrucţii, Goa Invest, pentru a susţine extinderea reţelei demagazine la nivel local.
Numele companiei de construcţii apare pe panourile "şantierelor",în mo­mentul amenajării celor mai im­por­tante magazine dinportofoliul Inditex.
Anul acesta Goa Invest a efectuat lucrările de ame­na­jare a celuimai ma­re ma­gazin Bershka din sud-estul Europei, des­chis laînceputul aces­tei săptămâni la par­terul Unirea Shop­ping Center,în urma unei investiţii de circa 3,4 mil. euro, potrivitestimărilor ZF. De ase­menea, în prezent, lu­crează la restaurareaşi renovarea unei clădiri vechi de peste 100 de ani din Piteşti,pentru ca Inditex să aducă brandul Zara pe o suprafaţă de peste1.000 de metri pătraţi, prima oară în acest oraş. "Goa Invest nuare o filială, dar şi-a înregistrat un sediu permanent în Româniafără a avea salariaţi. În mo­mentul lucrărilor, compania, cu sediulîn Spa­nia, în La Coruña, subcontractează o altă companie deconstrucţii sau îşi aduce proprii angajaţi", au declaratreprezentanţii companiei.
Acesta este şi motivul pentru care anul trecut, în timpullucrărilor pentru inaugurarea celui mare magazin Zara, tot în PiaţaUnirii, majoritatea construc­torilor vorbeau limba spaniolă.
"Inditex preferă să aducă specialişti spanioli, mai ales pentruefectuarea fi­nisajelor. Compania Goa Invest este implicată înpeste 60% din proiectele celor 500 de magazine pe care Inditex ledeschide la nivel mondial în fiecare an", spune un reprezentant alretailerului.
Goa Invest a raportat la nivel local o cifră de afaceri de 3,3mi­l. euro în 2008, având un profit de circa 300.000 de euro.

Iniţiale de miliardar
Numele compa­ni­ei este format din ini­ţia­lele inversate alenu­melui fondatorului şi directorul general al grupul Inditex,miliar­da­rul Amancio Ortega Gaona. Prima com­panie creată în 1972de omul de afa­ceri, cu activităţi în pro­ducţia textilă, s-a numitConfec­cio­nes Goa, iar trei ani mai târziu a înregistrat ZaraEspaña, pri­ma compa­nie de distribuţie şi retail a grupului.
La nivel local, Inditex adminis­trea­ză 42 de magazine, dintre carezece apar­ţin celei mai importante mărci, Zara. Brandurile dinportofoliul retaile­rului, au generat anul trecut venituri de 75mil. euro în România, în creştere cu 50% faţă de 2008, încondiţiile în care majoritatea competitorilor au raportat scăderiîntre 20% şi 50%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO