Companii

Protruck merge spre vanzari de 110 mil. euro

25.01.2008, 17:42 94

Compania Protruck Vehicule Comerciale, membra a grupului de firme Protruck, cel mai mare dealer Iveco in Romania, estimeaza in acest an o cifra de afaceri de peste 110 mil. euro, in crestere cu 42% fata de anul trecut.
"Potrivit cifrelor furnizate de APIA (Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile), piata vehiculelor comerciale a crescut anul trecut cu 69% fata de 2006, trend care, potrivit estimarilor din piata, se va mentine si in 2008, principalele surse de crestere fiind marile proiecte de infrastructura, dezvoltarea distributiei si a transportului de marfa, dar si innoirea parcurilor auto ale marilor transportatori", a declarat Carmen Stefan, director de marketing in cadrul companiei Protruck Vehicule Comerciale.
Reprezentantii Protruck sunt de parere ca sectorul transportului international de marfuri pe roti pare sa fie unul care stagneaza in Romania, mai ales in urma aderarii tarii noastre la Uniunea Europeana, insa vehiculele de santier sunt bine vandute ca urmare a cererii mari de transport in sectorul cel mai dinamic al economiei, cel al constructilor, in special pe segmentul de drumuri si poduri. Piata vehiculelor comerciale va deveni in urmatorii ani din ce in ce mai specializata, cu masini care vor raspunde mai precis cererilor de transport specializat a propriilor clienti.
Protruck a livrat in 2007 un numar de 1.334 de unitati, dintre acestea cele mai bine vandute modele fiind vehiculele Iveco Daily, dar si autobasculantele grele. Cele mai noi modele aparute pe piata sunt vehiculele din gama Heavy, Stralis si Trakker, iar in cursul acest an compania urmeaza sa lanseze pe piata noile modele Iveco Eurocargo si Iveco Daily.
Compania Protruck Vehicule Comerciale face parte din grupul Protruck alaturi de firmele Protruck S.R.L., Protruck Echipamente Constructii, Protruck Asigurari, Protruck Transport, Protruck Vehicule Rulate si desfasoara prin intermediul acestor firme activitati de distributie a intregii game de vehicule comerciale Iveco, al motoarelor Iveco Motors, al echipamentelor pentru constructii New Holland Construction Equipment, si distributie de vehicule rulate.
Reteaua Protruck este formata din sase puncte de vanzare, cinci centre de service proprii, dar si doua centre de service autorizate in localitatile Chitila si Bragadiru din judetul Ilfov. Potrivit reprezentantilor Protruck, in acest an va fi inaugurat noul sediu de pe Autostrada Soarelui, investitie care a fost demarata anul trecut si care se ridica la aproximativ 5,5 mil. euro, dar si un nou centru auto in Targoviste.
In anul 1993 omul de afaceri Catalin Ghita a infiintat firma Protruck Trade cu principal obiect de activitate importul si vanzarea de vehicule comerciale Iveco in Romania. Din anul 2000 activitatea ca distribuitor Iveco al Protruck se extinde in nord-vestul tarii prin infiintarea companiilor Protruck si Protruck Vehicule Comerciale cu sediul in Oradea. Numarul mediu de angajati ai grupului Protruck este de 360 de persoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO