Companii

Rădăcini Wines, parte a Drăgan Group, un important jucător în industria alimentară şi de retail din Republica Moldova, care exportă vin în România din 2020 în magazine tradiţionale, vrea să bată la uşa marilor retaileri în 2024

Compania Rădăcini Wines este un producător de vin mai tânăr, prezent pe piaţa Republicii Moldova de aproximativ 10 ani, însă face parte dintr-un grup cu tradiţie.

Compania Rădăcini Wines este un producător de vin mai tânăr, prezent pe piaţa Republicii Moldova de aproximativ 10 ani, însă face parte dintr-un grup cu tradiţie.

Autor: Florentina Niţu

19.12.2023, 00:05 351

Rădăcini Wines, companie care face parte din Drăgan Group, unul dintre cei mai mari jucători din industria alimentară şi retail din Republica Moldova, controlat de Vasile Drăgan, unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din ţara vecină, a început să exporte vinuri pe piaţa din România în august 2020 şi acum vizează extinderea.

Iniţial, vinurile au fost distri­buite în zona Moldovei, în magazinele tradiţionale, extin­zându-se apoi la nivel naţional şi prin intermediul magazinelor online. Planurile pentru 2024 includ intrarea în marile reţele de supermarketuri şi hipermarketuri din România. „În România am început primele exporturi în august 2020 şi în prim-plan a fost zona Moldovei, pe segmentul de comerţ tradiţional. În 2021, am testat piaţa mai intens, iar în 2022 am testat vânzările în întreaga ţară şi în 2023 ne-am focusat pe magazinele specializate de vânzare a vinurilor, cum ar fi wine shop-uri, vinoteci şi platforme online şi în 2024 vom merge să batem la uşa key accounts“, a spus Alexei Mocanu, director comercial al Rădăcini Wines.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO