Companii

Radu Ouatu, Apolodor: Investitorii demolează, dar ezită să pună ceva în loc

Radu Ouatu, Apolodor: Investitorii demolează, dar ezită...

Autor: Andreea Neferu

12.12.2013, 21:49 1613
Radu Ouatu, omul de afaceri care controlează unul dintre cei mai mari constructori cu capital românesc, Apolodor Com Impex, spune că activităţile de demolare prin care compania a început să se afirme în urmă cu două decenii generează în prezent o zecime din cifra de afaceri.

„Valoarea demolărilor reprezintă 10-12% din valoarea totală a cifrei de afaceri, restul revine construcţiilor noi, publice sau private. De demolat am mai demola, dar mi-e teamă că se vor termina (demolările - n.red.). Investitorii demolează, dar ezită să pună ceva în loc“, spune Ouatu.

Apolodor, companie fondată în 1992, a participat de-a lungul timpului la unele dintre cele mai importante proiecte de demolare de fabrici sau clădiri aflate în stare de degradare din Bucureşti sau din ţară. Printre construcţiile dărâmate de Apo­lodor se numără fostul stadion Lia Manoliu, fostul pavilion administrativ al uzinei Dacia, silozuri şi clădiri de la fabricile de ciment din Turda, Medgidia sau Aleşd, iar mai recent două furnale ale combinatului siderurgic ArcelorMittal Galaţi.

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.12.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO