Companii

REGnet.ro: Numărul de SRL-uri înregistrate la nivel naţional în octombrie-decembrie este cu 43% mai mare decât în 2017, dar în scădere în Bucureşti

REGnet.ro: Numărul de SRL-uri înregistrate la nivel...

Autor: Roxana Rosu

31.01.2019, 11:40 106

Numărul de societăţi cu răspundere limitată (SRL) înmatriculate în România în perioada octombrie-decembrie 2018 a crescut cu aproximativ 43% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2017, însă în ce priveşte municipiul Bucureşti acesta a înregistrat pentru prima dată după 2014 o scădere, de circa 3,76%.

”Potrivit datelor statistice de la nivelul Oficiului Naţional al Registrului Comerţului s-a înregistrat  o creştere a numărului de înmatriculări în perioada octombrie-decembrie 2018 faţă de anii anteriori în ce priveşte societăţile cu răspundere limitată, creştere ce ar fi putut fi determinată de programul Start-up Nation, însă pe de altă parte programul ar fi putut influenţa şi o scădere a înmatriculărilor la nivelul municipiului Bucureşti˝, a declarat Cristian Bărcan, fondator al REGnet.ro, companie specializată în înfiinţări şi modificări de SRL şi PFA.

La nivel naţional, în octombrie au fost înregistrte 9.031 SRL-uri, în noiembrie 9961 şi în decembrie 8681.

Judeţele cu cele mai importante creşteri au fost Sălaj, Teleorman, Vrancea, Tulcea, Bistriţa şi Alba.

Rata de supravieţuire a unei afaceri în România este de 52,7%. Cu alte cuvinte, aproximativ 1 din 2 afaceri reuşesc să rămână în picioare în România, arată calculele REGnet.ro realizate pe baza datelor ONRC din ultimii 25 de ani.

Iniţiativa antreprenorială din România a reprezentat în 2017 o afacere de circa 2,4 milioane Euro (10,9 milioane Lei) pentru stat, conform estimărilor REGnet.ro, bani obţinuţi exclusiv din taxele percepute firmelor la înfiinţare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO