Companii

Renault România: Anual sunt formaţi la nivelul companiei peste 220 de manageri şi talente din cadrul grupului

Renault România: Anual sunt formaţi la nivelul...

Autor: Ioana Mihai-Andrei

04.10.2016, 00:06 654
Majoritatea companiilor de pe plan local preferă să crească intern directori generali, iar această situaţie nu este diferită de alte pieţe. Dovadă şi creşterea numărului românilor care pleacă din ţară către subsidiarele din alte ţări ale companiilor unde lucrează, iar, pe de altă parte, numărul expatriaţilor CEO care vin în România din alte ţări.

Camelia Văduva, HR senior manager, staffing & talent management în cadrul Departamentului Staffing şi Talent Management din Grup Renault România, enumeră românii aflaţi în funcţii de vârf peste hotare: Cornel Olendraru (numit de la 1 octombrie 2016 VP manufacturing and supply chain al regiunii Eurasia), Mihai Bordeanu (director marketing şi vânzări pentru regiunea Eurasia), Raluca Bălan (GM aftersales marketing pentru regiunea AMI) şi Cristian Buzea (director de producţie, Uzina Somaca din Maroc).

Vreme de cinci zile, în iunie, România a fost gazda unui program derulat de grupul Renault, numit „Leaders for Tomorrow“, care ţinteşte să ajute la formarea liderilor pentru a face faţă provocărilor din viitor, conform Cameliei Văduva, HR senior manager, staffing & talent management în cadrul Departamentului staffing şi talent management, Grup Renault Romania.

„14 executivi din România sunt implicaţi în acest program, aflat la prima ediţie. Anual, sunt formaţi la nivelul companiei peste 220 de manageri şi talente“, declară Camelia Văduva. Ea nu a oferit niciun detaliu referitor la costurile programului, dar spune că „acest program a fost creat pentru a-i susţine pe liderii noştri de astăzi în confruntarea cu pro­vocările viitoare. Pieţele se schimbă continuu, noi inovaţii tehnologice apar, iar produsele şi organizaţiile noastre se află într-o continuă evoluţie“.

Programul a inclus şi o componentă de team-building; participanţii au construit un loc de joacă pentru copiii asistaţi social de asociaţia Hercules, din Costeşti, Argeş. „S-au folosit de abilităţi tehnice, au tăiat lemne şi au bătut cuie, iar rezultatul s-a regăsit deopotrivă în energia generată de activitate în rândul membrilor echipei, dar şi în bucuria copiilor.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO