Companii

Reprezentanţii industriei de outsourcing, cu 180.000 de angajaţi: Recrutările continuă, problema e, ca şi în anii trecuţi, că nu se găsesc oameni

Cristian Cilibiu, reprezentant al ABSL: Cererea de oameni este în continuare mare. Spre exemplu, noi ne chinuim de trei luni să angajăm 25 de oameni.

Cristian Cilibiu, reprezentant al ABSL: Cererea de oameni este în continuare mare. Spre exemplu, noi ne chinuim de trei luni să angajăm 25 de oameni.

Autor: Alexandra Cepăreanu

20.02.2024, 08:30 4945

 „Aproape în fiecare săptămână apare o nouă companie pe piaţă care vrea să deschidă un business în România, să devină şi membru a ABSL şi să recruteze. Şi nu caută 30 de oameni, vorbim de 1.000 de angajaţi sau chiar mai mulţi.”

Cererea de forţă de muncă este mare şi în 2024, păstrând ritmul de anul trecut, a spus pentru ZF Cristian Cilibiu, reprezentant al Asociaţiei Business Service Leaders în România (ABSL) - asociaţia reprezentativă a industriei de outsourcing. De asemenea, problema rămâne în continuare deficitul mare de angajaţi.

„Aproape în fiecare săptămână apare o nouă companie pe piaţă care vrea să deschidă un business în România, să devină şi membru a ABSL şi să recruteze. Şi nu caută 30 de oameni, vorbim de 1.000 de angajaţi sau chiar mai mulţi. Pe de altă parte, sunt şi companii care sunt deja prezente în România şi vor să deschidă o nouă linie de business pentru care caută oameni. Deci cererea a rămas ridicată, este în continuare mare. Rămâne problema de anul trecut, că nu se găsesc oameni. Spre exemplu, noi ne chinuim să angajăm 25 de oameni de trei luni”, a spus Cristian Cilibiu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO