Retail&Agrobusiness

Acţionarii complexului Therme de lângă Bucureşti mai investesc 10 milioane de euro în extindere. „Numărul de vizitatori a depăşit estimările iniţiale“

Acţionarii complexului Therme de lângă Bucureşti mai...
09.10.2016, 10:43 21999

Complexul Therme, cu o capacitate de 4.000 de persoane simultan, a ajuns la nici un an de la inaugurare la 500 de angajaţi.

Grupul A-Heat din Austria, proprietarul complexului de wellness şi relaxare Therme Bucureşti inaugurat la începutul lu­nii ianuarie, va deschide până la finalul anului un nou corp conectat cu zona Galaxy, investiţia ridicându-se la peste 10 mil. euro.

„Therme Bucureşti a fost primit cu foarte mare interes. Ne aşteptam la receptivitate mare din partea publicului, însă numărul de vizitatori care ne-au trecut pragul de la lansare până în prezent depăşeşte estimările iniţiale. Ne onorează mai ales factorul de revizitare al centrului, care este cel mai ridicat dintre toate proiectele Therme din Europa“, a declarat într-un interviu prin e-mail Christian Weiser, CEO al grupului A-Heat. El conduce grupul austriac din anul 2012, dar lucrează în cadrul holdingului de peste 24 de ani.

Therme Bucureşti cuprinde în prezent trei zone – Galaxy, The Palm şi Elysium.

Noua zonă care va fi inaugurată în cadrul com­plexu­lui până la finalul anului va fi conectată cu zona Ga­laxy, va fi dedicată familiilor şi va oferi facilităţi similare ce­lor din zona The Palm, rezervată doar adulţilor. Prin­tre facilităţi se numără o bibliotecă de sare, saune te­ma­tice cu  diverse terapii, acoperiş retractabil, mai multe facilităţi de joacă pentru copii,  dar şi spaţii pentru masaj.

Proiectul Therme, a cărui construcţie a început în anul 2013, a necesitat o investiţie iniţială de circa 50 mil. eu­ro şi are o capacitate de circa 4.000 de persoane si­multan. Compania Therme Nord Bucureşti, prin care grupul aus­­triac controlează complexul, a primit un ajutor de stat de circa 6,6 mil. euro pentru crearea a 200 de locuri de muncă. „În perspectiva extinderii centrului, numărul de angajaţi va creşte în perioada imediat următoare“, a pre­­cizat  Christian Weiser. Centrul are 500 de angajaţi în pre­zent.

Complexul Therme Bucureşti este primul de acest tip în care a investit grupul austriac, în timp ce dezvoltatorul proiectului - WUND - mai are patru astfel de spaţii. Conducerea grupului A-Heat estima anterior un număr de 900.000-1.100.000 de vizitatori pentru primul an de funcţionare. Christian Weiser nu a dat însă detalii despre numărul de vizitatori înregistraţi de complex în şapte luni de la deschidere. El menţionează faptul că Therme a atras atât vizitatori din Capitală, cât şi din ţară sau din străinătate, astfel că aproximativ 20% dintre vizitatorii din timpul săptămânii sunt străini. În plus, managerul a adăugat că grupul va continua extinderea complexului.

„Therme Bucureşti s-a confruntat cu câteva vârfuri de trafic. Vom putea analiza un astfel de  parametru abia în al doilea an de operare. (...) Ce putem spune însă este faptul că numărul de vizitatori îl depăşeste pe cel al oricărui alt proiect al grupului nostru în Europa pentru primul an de operare.“ Managerul a precizat însă că un vizitator petrece, în medie 4,5 – 5 ore în cadrul cen­tru­lui, cu mici variaţii în weekend, atunci când timpul pe­tre­cut în centru este mai mare decât în timpul săptămânii.

„Centrul a fost gândit ca un loc de relaxare şi distracţie pentru toate categoriile de public. Până acum, ne-au trecut pragul atât familii cu copii, studenţi, tineri profesionişti şi antreprenori care pun preţ pe relaxare şi deconectare în timpul liber limitat de care dispun, cât şi persoane în vârstă. Tendinţa principală este de a vizita centrul împreună cu partenerul sau cu familia.“

Therme Bucureşti este singura investiţie directă a A-Heat în România.  Din grup mai fac parte şi Guntner Group, Jaeggi Group, Basetec şi Thermowave. Investiţiile brandului Jaeggi sunt decise şi coordonate de structura firmelor care îl deţin, cu sediul în Elveţia. Jaeggi deţine o unitate de producţie în localitatea Cristian (judeţul Sibiu). Pe de altă parte, grupul WUND mai deţine Therme Erding, Therme Bad Wörishofen, Badeparadies Schwarzwald şi Badewelt Sinsheim.

Şi compania Therme Nord Bucureşti, care admi­nis­trează complexul de lângă Capitală, este înregistrată tot în Sibiu. Stelian Iacob, 36 de ani, care a lucrat anterior în re­al estate, figurează ca administrator al companiei Ther­me Nord Bucureşti. La Registrul Comerţului apar ca acţionari ai Therme Nord Bucureşti companiile A-Heat şi BSH Geotherme Nord.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO