Retail&Agrobusiness

Afacerile Secuiana au ajuns la 3 milioane de euro în S1, susţinute de exporturi

Afacerile Secuiana au ajuns la 3 milioane de euro în S1,...

Autor: Laurentiu Cotu

18.07.2014, 00:04 133
Producătorul de confecţii Secuiana din Târgu-Se­cu­iesc a avut în primul semestru o cifră de afaceri de 13,5 mil. lei (apro­ximativ 3 mil. euro), în creştere cu 4% faţă de aceeaşi pe­rioadă a anului trecut, susţinută de contractele la export. Se­cuiana mizează în acest an pe o cifră de afaceri totală de apro­ximativ 29 mil. lei (6,4 mil. euro), în creştere cu 7% faţă de anul trecut.
 
„În primul semestru am funcţionat la capacitate maximă, iar creşterea afacerilor s-a realizat pe baza exportului, în con­di­ţiile în care vânzările pe piaţa in­ternă s-au situat la nivelul anului trecut. Piaţa  externă  se pre­zintă în conti­nua­re foarte bine, având comenzi constante din mai multe ţări“, a decla­rat Dobra Laszlo, direc­to­rul ge­ne­ral al Se­cu­iana. Compania a înre­gis­trat anul trecut o creş­tere valorică de 26% a expor­tu­lui, în timp ce pe piaţa locală Se­cuiana a avut un plus de 4,5% la desfacerea prin maga­zi­nele proprii şi de 6,5% la vânzări către clienţi interni. Capa­cita­tea de producţie zilnică a companiei este de 2.400 de pan­ta­loni şi 250 de cămăşi şi tricouri polo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO