Retail&Agrobusiness

Analiză ZF. Harta cafenelelor de specialitate din principalele oraşe europene: şapte urbe din România îşi fac loc pe hartă, cu Bucureştiul sus în top, cu 80 de localuri

Analiză ZF. Harta cafenelelor de specialitate din...

Autor: Cristina Roşca

24.02.2024, 10:56 1418

Platforma European Coffee Trip a pus pe harta Bătrânului Continent 549 de prăjitorii şi aproape 4.000 de cafenele de specialitate  Cele mai multe unităţi sunt în Londra, Praga şi Berlin  Bucureştiul e pe locul al şaselea în totalul oraşelor analizate din Europa.

Bucureştiul are 80 de cafenele de specialitate, aproape la fel de multe ca Budapesta (83), număr ce îi asigură locul al şaselea în topul oraşelor europene după numărul de astfel de localuri. În urmă cu un an, Capitala avea 78 de unităţi, ceea ce înseamnă că nu există schimbări semnificative în ceea ce priveşte numărul total.

Totuşi, această evoluţie nu este neapărat relevantă pentru a povesti ce s-a întâmplat de fapt în Bucureşti în 2023, deoarece în acest sector au loc multiple deschideri, dar şi numeroase închideri. Astfel, puse împreună, ele fac ca numărul total de cafenele de specialitate să fie relativ constant.

Chiar şi aşa, mai exact deşi numărul de unităţi nu creşte rapid de la an la an, antreprenorii din industria ospitalităţii spun că Bucureştiul stă foarte bine la nivel european, fiind printre lideri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO