Retail&Agrobusiness

Business Magazin. O familie de antreprenori: După ce a absolvit Business Management la Londra, Maria Chiţu, sora celui care a creat patiseria Tineretului, s-a reîntors acasă pentru a deschide un cofee shop în Drumul Taberei. Cât succes va avea?

Autor: Alexandra Matei

24.09.2023, 14:57 2817

După ce a absolvit Business Management la Londra, Maria Chiţu s-a reîntors acasă, în România, şi a mers pe urmele fratelui său, Cristian Chiţu, fondatorul businessului Patiseria Tineretului, intrând cu paşi mici, dar siguri în lumea antreprenoriatului, odată cu deschiderea unui coffee shop în cartierul Drumul Taberei.

Se spune că toate drumurile duc acasă, iar acasă este acolo unde îţi este inima – şi unde sunt şi cei dragi. Două motto-uri des întâlnite în cărţi, filme sau muzică, care merg mână-n mână, dar care uneori rămân doar o înşiruire de cuvinte aşezate pe o foaie de hârtie.

Pentru Maria Chiţu însă, aceste zicale descriu întru totul parcursul său antreprenorial. Absolventă de business management la Roehampton University din Londra, ea s-a reîntors acasă, în România, după cei patru ani de studii, şi a decis să adauge puţină culoare desenului pe care a început să-l schiţeze încă din copilărie, acela de a avea propria afacere.

Antreprenoriatul, „hobby” de familie

Maria Chiţu a urmat, inevitabil, exemplul fraţilor săi mai mari, Florin şi Cristian Chiţu – acesta din urmă fiind cel care deţine binecunoscutul lanţ de patiserii Tineretului – şi a deschis, la finalul anului trecut, Amazoniq Coffee Corner, un coffee shop de specialitate situat în cartierul Drumul Taberei din Bucureşti, chiar lângă una dintre patiseriile deţinute de fratele său. „Spaţiul în care se află azi cafeneaua era în plan de câţiva ani. Cristi (fratele antreprenoarei – n. r.) m-a întrebat de acum doi ani dacă vreau să fac eu ceva în acest spaţiu, care este fix lângă patiserie (Patiseria Tineretului – n. r.), iar eu am spus, fără ezitare, da. Doi ani mai târziu, acest spaţiu urma să se elibereze, iar asta se întâmpla fix când eu trebuia să semnez un contract pentru un job în Anglia. A fost un risc pe care mi l-am asumat să deschid cafeneaua, însă dacă nu rişti, nu câştigi, nu?! Exemplul fraţilor mei mai mari, ambii antreprenori, a contat foarte mult pentru că de mică mi-am creionat drumul pentru a ajunge aici”, a povestit aceasta.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO