Anuar ZF Cei mai mari jucători din economie

Cei mai mari zece producători de băuturi răcoritoare şi ape minerale au avut creşteri pe linie. Aqua Carpatica şi La Fântâna, liderii majorărilor

Secțiune susținută de Medlife Logo

4 iul 2017 Autor: Mădălina Panaete

Toate companiile din top zece, cu excepţia European Drinks, au înregistrat anul trecut majorări ale businessului.

Îmbuteliatorul Aqua Carpatica a avut cea mai mare creştere a cifrei de afaceri, fiind urmată de La Fântâna.

Anul 2016 a fost sinonim cu anul creşterilor pentru industria băuturilor răcoritoare, având în vedere că marii jucători şi-au majorat businessurile de pe plan local. Coca-Cola HBC România a rămas şi anul trecut liderul pieţei, după ce a ajuns la un nou nivel record al afacerilor, de peste 2,2 miliarde de lei, în creştere cu 5% faţă de anul anterior.

Şi Romaqua Group, cea mai mare com­panie românească din sector, a avut o creştere a businessului, dar de 10% faţă de anul 2015. Avansul raportat de companiile din industria băuturilor nerăcoritoare vine în condiţiile în care piaţa a avut o creştere de peste 5%. Conform estimărilor Coca-Cola HBC, piaţa băuturilor nonalcoolice s-a ridicat anul trecut la peste 3 miliarde de litri, ceea ce înseamnă un consum de 150 de litri per capita.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.07.2017

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
crestere
, majorari
, bauturi
, carpatica
, fantana
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide