Retail&Agrobusiness

Crescătorii de ovine vor primi şi în 2019 ajutor de minimis pentru comercializarea lânii

Crescătorii de ovine vor primi şi în 2019 ajutor de minimis pentru comercializarea lânii

Prin noul act normativ se reglementează continuarea în 2019 a programului „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii”

Autor: Mediafax

11.02.2019, 00:00 139

În şedinţa de guvern de vineri a fost adoptată o hotărâre care modifică şi completează HG nr. 500/2017 privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii”, respectiv continuarea programului. 

Prin noul act normativ se reglementează continuarea în 2019 a programului „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii”, precum şi condiţiile aferente acestuia.

Perioada de înscriere pentru acest an este cuprinsă între data intrării în vigoare a prezentei hotărâri şi 28 martie 2019, inclusiv, iar perioada de cerere în care producţia de lână poate fi valorificată este între 29 martie-30 septembrie 2019, inclusiv. Solicitanţii înregistraţi în Registrul Unic au obligaţia de a depune la direcţiile agricole Judeţene documentele justificative care să ateste comercializarea producţiei de lână obţinute până la 1 noiembrie 2019, inclusiv. 

 
 
AFACERI DE LA ZERO