Retail&Agrobusiness

Fabrica Bergenbier produce 4 mil. de sticle de bere pe zi. „Între mai şi august lucrăm la capacitate maximă. În restul anului, la 50%“

Fabrica din Ploieşti a Bergenbier are în total şapte linii de îmbuteliere: două de sticlă, două de PET, două de doze şi una de butoaie.

Fabrica din Ploieşti a Bergenbier are în total şapte linii de îmbuteliere: două de sticlă, două de PET, două de doze şi una de butoaie.

Autor: Mădălina Panaete

12.10.2015, 08:00 1691
În vestul oraşului Ploieşti, pe care apropierea de Bucureşti, dar şi de principalul drum naţional (DN1) l-au transformat într-un adevărat punct de atracţie pentru investitori, se află şi singura fabrică Bergenbier de pe plan local, care poate produce 20.000 de hectolitri zilnic, echivalentul a 4 milioane de sticle de bere de 0,5 litri.
 
Anual, fabrica din Ploieşti poate realiza 3,5 milioane de hectolitri de bere sub branduri precum Bergenbier, Beck’s, Noroc sau Staropramen.
 
„Industria berii este una sezonieră. De aceea, din mai şi până în august fabrica lucrează la capacitate maximă. În restul anului, capacitatea de producţie se reduce la jumătate“, spune Marius Pîrvu, directorul fabricii Bergenbier, al treilea mare jucător de pe piaţa berii.
 

Compania, parte a grupului Molson Coors,  a avut anul trecut afaceri de 465 milioane de lei şi o pierdere netă de 104 milioane de lei. De şase ani compania se află pe pierdere netă, acumulând în perioada 2009-2014 un minus de 454 de milioane de lei (peste 100 mil. euro), conform calculelor ZF pe baza datelor de la mfinante.ro. Istoria din ultimii ani a Ber­genbier a fost destul de zbuciumată, compania schimbându-şi de mai multe ori conducerea, dar şi acţionariatul. În 2009, fondul de investiţii CVC cumpără StarBev, proprietarul InBev Ro­mânia, de la cel mai mare producător de bere din lume, Anheuser-Busch  InBev (AB InBev).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO